Kocaeli'de 397 Hak Sahibi Tapularina Kavustu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 397 hak sahibine tapulari, düzenlenen törenle verildi. Törende konusan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, “Bugün yillar öncesinin yoklugunu, gaz, yag, benzin kuyruklarini hatirlamayan bu gençlik, bu nesil, bir sonraki kusakta da Gebze’de bu tür sorunlarin hiçbirini hatirliyor olmayacak. Çünkü bu nesil bunun acisini çekmis olacak” dedi.

Kocaeli'de 397 Hak Sahibi Tapularina Kavustu
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tapu teslim töreni gerçeklestirildi.

Bu kapsamda suyulandirma çalismalarinin tamamlandigi Pelitli Mahallesi GK 19 plan bölgesindeki 397 hak sahibi, düzenlenen tören ile tapularina kavustu.

Programda konusan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, yogun bir gayretle 2022 yilinin sonuna kadar bin 300 hektarlik daha alanda çalismalarini tamamlayacaklarini söyleyerek, “5 bin 800 hektarlik imar çalisma alanini tamamlamis olacagiz. Böylelikle Gebze ilçe sinirlarimizda imar plani olup köy yerlesik alanlari dahil imar uygulamasi yapilmamis alan kalmamis olacak. Bu bir yaklasim meselesiydi. Biz geldigimiz günden itibaren son derece titiz bir çalismayla, bu asamada emegi geçen çalisma arkadaslarimiza, Kadastro Müdürlügümüze, Tapu Müdürlügümüze ve tüm personellere kadar herkesi cani gönülden, yürekten kutluyorum. Gerçek anlamda bir vatanseverlik, bir fedakarlik çalismasi ortaya konmus oldu. Peki bu ne anlama geliyor? Geriye dogru 100 yilda 6 bin 500 hektar alnin çalismasi bitmis ama son 2 yilda 4bin 500 hektar. Bu tabii çok yogun bir çalismanin eseri. Bu da tabii ki söyle bir seyi karsimiza getirmis olacak; imar uygulamasi çalismalari, bizim bu yaptigimiz çalismalari hep özendigimiz, giptayla baktigimiz, bazen de ‘Ne güzel bir ülke görüntüsü’ diye Avrupa’dan hep örnekler verir insanlar. ‘Avrupa’da böyle bir sey olmuyor, bizde oluyor’ diye. En son imar uygulamasi çalismasini bitiren ülke Italya, o da 1936 yilinda bitirmis. Bugün yasayan neslin dedesi görmüs o günkü aciyi” dedi.



“Bu nesil bunun acisini çekmis olacak”

Tam anlamiyla elini tasin altina koyduklarini aktaran Baskan Büyükgöz, “Keske bizim de ülkemizde 1936’larda, 1940’larda, 1950’lerde bu çalismalar tamamlanmis olsaydi da biz bugünkü nesil olarak böyle bir sanciyi yasamamis olsaydik. 2001 yilindan sonra bu ülkede tapulama çalismalari basladi ve bugün hamdolsun yüzde 98, yüzde 99 seviyesine çikmis durumda. Elini tasin altina sokmak dersek bunun adi budur. Bugün burada yapilan bu islem bir böbrek tasi düsürme sancisidir. Bu nesil, babadan, deden kalan sorun, problem, dert, tartisma, bütün her seyi bilen bir nesil. Ya bu nesil de bu sanciyi çekecek ya da çocuklariniza, torunlariniza, gelecek nesillere birakacagiz. Ama eninde sonunda mutlaka bir gün bu konu bizim çocuklarimizin, nesillerimizin kapisini çalacak. Bu sanciyi çekmek bu nesle yakisir bir durum. Çünkü su anda mirasçi 4 kisiyse bir nesil sonra 54-64 kisi olacak. O zaman yol yakinken bunu çözmemiz gerekiyor. Keske bu sorunlar daha önce çözülseydi de biz bugün sorunsuz bir imar uygulama, imari ihya etme çalismalarini yapiyor olsaydik. Insallah biz arkadaslarimizla birlikte hakka, hukuka ve adalete uygun bir sekilde, hiç kimseyi hukuksuz bir sonuca muhatap birakmadan bu Gebze’nin gündeminden imar uygulamasi çalismasini 2022’nin sonuna kadar toparlamis olacagiz. Ondan sonraki nesiller bugün yillar öncesinin yoklugunu, gaz, yag, benzin kuyruklarini hatirlamayan bu gençlik, bu nesil, bir sonraki kusakta da Gebze’de bu tür sorunlarin hiçbirini hatirliyor olmayacaklar. Çünkü bu nesil bunun acisini çekmis olacak” diye konustu.



“Tapusuna kavusan kardeslerimize hayirli olsun”

Kocaeli Büyüksehir Baskan Vekili Yasar Çakmak ise, “Gebze’de sessiz devrim gerçeklestirdik. Yillarini belediyecilik alaninda hizmetlere adamis belediye baskanimizi bu basarili çalismalarindan ötürü tebrik ediyorum. Tapusuna kavusan kardeslerimize hayirli olsun. Bu çalismalarda emegi olan herkesi kutluyorum. Allah razi olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA