Kemer Belediyesi Ocak Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Kemer Belediyesi Ocak ayi meclis toplantisi, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu baskanliginda gerçeklestirildi. Kemer Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Meclis Toplanti Salonunda yapilan yilin ilk toplantisina, meclis üyeleri Hasan Ali Acar, Semih Top ve Ahmet Can katilmadi. Toplanti öncesi kisa bir konusma yapan Belediye Baskani Topaloglu, yeni yilin herkese saglik ve huzur getirmesini dileyerek, pandemiden bir an önce kurtulup rahat bir nefes alinmasi temennisinde bulundu.

Kemer Belediyesi Ocak Ayi Meclis Toplantisi Yapildi


Imar planlarinin son durumu

Baskan Topaloglu, imar planlarinin son durumlari hakkinda da bilgiler vererek, “Tekirova Mahallesinin imar planlari askiya çikti. Kuzdere mahallesi belediye meclisinden geçerek Antalya Büyüksehir Belediye meclisine gönderildi. Çirali imar planlari da büyüksehirde. Beldibi mahallesinde ise tapu kayitlari bekleniyor.” dedi.

Kemer Belediyesinin mali durumu hakkinda da açiklama yapan Topaloglu, “Su anda nakitte 30 milyon 692 bin lira paramiz var. Ruhsatlara gelince 2017’de 176, 2018’de 135, 2019’da 142, 2020’de 334, 2021’de de 586 ruhsat verildi.

Ücretsiz servislerle ilgili de sunlari söylemem gerekiyor. Biz bir kurumuz. Bize hak edisleri gelir ve biz de paralarini yatiririz. Iki tane hak edis yapmislar. Birisi 1 milyon 61 bin 43 lira digeri ise 781 bin 733 lira. Bunlar hesaplarina yatmistir. Kemer Belediyesinin kimseye borcu yoktur.” diye konustu.



2022 yili personel ücretleri belirlendi

Toplantida, bir önceki yilin gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi konusu görüsüldü. Yapilan gizli oylama ile Ismail Aka, Ferhan Fidan, Cumali Afsin, Mustafa Bilici ve Ramazan Kal komisyon üyesi olarak belirlendi.Kemer Belediyesinde bos bulunan kadro karsiligi sözlesmeli olarak çalistirilan personellerin 2022 yili için de çalistirilmasi ve 2022 yilinda ödenecek ücretlerinin belirlenmesi konusu oy birligi ile kabul edildi.

Komisyona sevk edilen konular

Huzur hakki ücretinin belirlenmesi konusunun görüsüldügü ve oy birligi ile 200 lira olarak belirlendigi toplantida, belediye zabita memurlarina verilecek fazla mesai ücreti ise oy birligi ile 667 lira olarak belirlendi.Belediye meclisinin almis oldugu 05.02.2020 tarih ve 28 sayili kararinin içeriginde yer alan portik alan uygulamasi ile ilgili bazi sikintilar yasandigindan, konunun yeniden görüsülmesi konusu oy birligi ile Imar Komisyonu ile Turizm Komisyonuna sevk edildi.

Kemer Yeni Mahalle 286 Ada 10 parseldeki 291/1905 metrekare belediye hissesini satin alma talebinin görüsülmesi ve Kemer Yeni Mahalle 306 Ada 07 parseldeki 121/1000 metrekare belediye hissesini satin alma talebinin görüsülmesi konulari oy birligi ile kabul edildi.

Toplantida, 4706 sayili Kanun kapsaminda Kemer Belediyesi adina tescili yapilan Yeni Mahalle 320 ada 2 parsel numarali tasinmazin ilgililere satisinin yapilabilmesi konusunun görüsülmesi konusu oy birligi ile kabul edildi. Kemal Çimen’in Kemer Kuzdere Mahallesi 509 ada 01 parselde bulunan 167.15/500 metrekare hissesini Kuzdere Mahallesi 510 ada 09 parselde bulunan 166.57/500 metrekare belediye hissesi ile takas etme talebinin görüsülmesi ise oy birligi ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Imar Komisyonuna sevk edildi.

Antalya’da ikamet eden belediye personellerine 2021 yili için tahsis edilen personel servis otobüsünün süresi doldugundan, personel servisinin devam edip etmeyecegi, devam etmesi halinde ücretinin belirlenmesi konusunun görüsülmesi konusu oy birligi ile 300 lira olarak belirlendi.

Toplantida, yapi ruhsati alindigi andan itibaren kat irtifaki kurulabilmesi için Belediyemiz 2022 yili Gelir tarifesinin 41/c maddesinde yer alan “Kat Irtifaki Ince Siva Bitiminde Kurulacak ücret” ibresinin “Ince Siva Bitiminde Kurulacak” ibaresi kisminin kaldirilarak, sadece “Kat Irtifaki ücreti” olarak degistirilmesi konusu ile Kemer Göynük Mahallesi 172 ada 1 parselin plan degisikligi teklifi ile ilgili hazirlanan Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Kemer Belediyesine vatandaslar tarafindan sikayet konusu olan Günübirlik Kiralanan Evler ile ilgili Isyeri Açma ve Çalisma Ruhsati islemlerinin görüsülmesi konusu oy birligi ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Imar Komisyonuna sevk edildi.

Kemer için yararli olacagi düsünülen Buz Hokeyi tesisi yapilmasi konusunun oy birligi ile Imar Komisyonu ile Turizm Komisyonuna sevk edildigi toplantida, meclisin Agustos’ta tatil yapilmasi kararlastirildi. 23-27 Ocak tarihleri arasinda Ukrayna’nin Lviv sehrine yapilacak olan ziyaret için Baskan Topaloglu, meclis üyeleri ve personelin yurt disi izinleri ile harcirahlarinin görüsülmesi önergesi oy birligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA