ATSO'dan Sehrin Lezzet Markalarina Cografi Isaret Belgesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Davut Çetin ve Baskan Yardimcisi Mustafa Atilgan, Antalya’nin geleneksel lezzetlerinden Kabak Tatlisi’ni cografi isaret standartlarina göre üreten Sisçi Ibo’yu ziyaret ederek, Cografi Isaret Sertifikasi ve Belgesini verdi. Baskan Davut Çetin, restoranin üçüncü nesil temsilcileri Fatos Yavas Yildirim ve Cem Yildirim’la sohbet edip faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

ATSO'dan Sehrin Lezzet Markalarina Cografi Isaret Belgesi


“Isletmelere çagri”

Sisçi Ibo’ya daha önce Antalya Piyazi için cografi isaret belgesi verdiklerini belirten Baskan Davut Çetin, "Sehrimizin geleneksel lezzetlerini cografi isaret standartlarina göre üreten Ibrahim Yavas nami diger Sisçi Ibo’ya Antalya Piyazi’ndan sonra Antalya Kabak Tatlisi için de Cografi Isaret Tescil Belgesini verdik. Sisçi Ibo’nun üçüncü nesil temsilcileri Fatos Yavas Yildirim ve Cem Yildirim kardeslerime basarilar ve bol kazançlar diliyor, cografi isaret belgeli isletmelerimizin sayisinin artmasini temenni ediyorum. Dilegimiz geleneksel lezzetlerimizi cografi standartlara göre üreten tüm isletmelerimizin bu belgeleri almasi" dedi.



“Sirada baska ürünler var”

Cografi isaret belgeli ürünlerin rakiplerinden farkli, katma degeri yüksek ürünler olduguna dikkat çeken Davut Çetin, “Biz ilk olarak 2018’de Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Antalya Piyazi’na tescil belgesi aldik. Daha sonra Antalya Kabak Tatlisi, Serpme Börek, Turunç ve Bergamot Kabugu Reçeli’ne Cografi Isaret aldik. Antalya’nin geleneksel ürünlerine cografi isaret alma çalismalarimiz sürüyor. Böylece hem degerlerimize sahip çikiyoruz hem de ürünlerimizin taninirliklarini ve marka degerlerini artiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA