Abla Kardes Can Sikintisindan Basladi, Simdi Yurt Disina Ihraç Ediyor

Bursa’da evde canlari sikilinca kursa yazilan abla kardes, ögrendikleri çanta yapim isinde simdi siparislere yetisemiyor.

Abla Kardes Can Sikintisindan Basladi, Simdi Yurt Disina Ihraç Ediyor
Ev hanimi olan Esra Öztürk ve Rabia Basol kardesler, el sanatlari kursuna yazildi. Ilk baslarda bu isi keyif için yapan kardesler, yaptiklari el isçiliginden çantalar begenilince bunlari satmaya karar verdi. Tamamen el isçiligiyle deriden kendi tasarimlari çantalar yapip bunlari sosyal medya araciligiyla satmaya basladilar. Yaptiklari çantalar yurt içi ve yurt disinda talep görmeye basladi.

Ürünleri çok begenilen kardesler simdi gelen taleplere yetismek için bos durmaksizin çanta üretimi yapiyor. Kardesler yaptiklari dana derisi çantalari, modeline göre 150 ila 600 lira arasinda degisen fiyatla satiyor. Ileride kendi markalarini kurup ünlü bir çanta markasi olmayi hedefleyen kardesler herkese örnek oluyor.

Yazildiklari kurs sayesinde meslek sahibi olduklarini ifade eden Esra Öztürk ve Rabia Basol kardesler, "Kursa gittim, 2 yildir deri ve ahsabi birlestirip çanta yapmaya basladik. Ablamla birlikte özel tasarim çantalar üretmeye basladik. Yaptigimiz çantalar çok begenildi. Biz de bu çantalari satmaya karar verdik. Tamamen el isçiligiyle dana derisinden yaptigimiz çantalari sosyal medya üzerinden satmaya basladik. Çok begenildi ve talep görmeye basladi.

Çantalari el isçiligiyle yaptigimiz için bir çantayi bir günde yapabiliyoruz. Sadece yurt içinden degil, yurt disindan da siparisler geliyor. Biz bunlara yetismek için var gücümüzle çalisiyoruz. Ileride kendi markamizi kurup ismimizi duyurmak istiyoruz. Yaptigimiz çantalari 150 ila 600 lira arasinda degisen fiyatlarla satiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA