Karaman'da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Hazirliklari Basladi

Konya-Karaman Yüksek Hizli Tren hattinin açilisi için 8 Ocak’ta Karaman’a gelecek olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan için kentte hazirliklar basladi.

Karaman'da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Hazirliklari Basladi
Hazirliklar kapsaminda Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci ve Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Yüksek Hizli Trenin açilisinin yapilacagi Karaman Tren Gari’nda incelemelerde bulundu.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Tren Gari’nda ve çevresinde açilis için devam eden hazirliklari yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldi. Incelemelerinin ardinda gazetecilere açiklamada bulunan Vali Mehmet Alpaslan Isik, “Cumhurbaskanimizin 8 Ocak Cumartesi günü ilimizi ziyaretleriyle ilgili olarak gerekli incelemelerimizi yaptik. Yüksek Hizli Trenin açilisiyla ilgili olarak su an Tren Gari’nda hazirliklar tamamlanmak üzeredir. Insallah kendileri buraya geldiklerinde tüm hazirliklarimiz tamamlanmis halde olacak. Genel olarak bizler asayis ve emniyet yönünde de incelemelerde bulunduk. Bu noktada Cumhurbaskanimizi ilimize yakisir bir sekilde agirlayacagiz" dedi.

Yüksek Hizli Tren projesinin hayata geçmesiyle birlikte Konya-Karaman arasi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düsecek. Hat güzergahinda Konya ile Karaman arasinda 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor. Hattin hizmete açilmasiyla birlikte Karaman, Türkiye’de YHT’yi kullanan 8. il olacak.
Kaynak: İHA