Evde Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır? Pratik Lahmacun Tarifi

Evde lahmacun yapmak isteyen birçok kişi konu hakkında birçok detayı merak etmektedir. Evde kolay lahmacun tarifi oldukça sık araştırılıyor. Peki, evde kolay lahmacun nasıl yapılır? Evde kolay lahmacun tarifi nasıl yapılır? Lahmacun kalori değeri kaçtır? İşte detaylar...

Evde Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır?  Pratik Lahmacun Tarifi
Evde çıtır çıtır lahmacun yapmak isteyen birçok kişi evde kolay lahmacun nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Dışarıdaki lahmacunlardan şüphe eden ve evlerinde temiz bir şekilde lahmacun tüketmek isteyenler konuyla ilgili araştırmalara başladı. Maliyet olarak da dışarıda enen lahmacundan çok çok ucuza gelen pratik lahmacun tarifi oldukça merak edilmektedir. Türk mutfağında yer alan ve keyifle tüketilen lahmacunun oldukça zor bir şekilde hazırlanacağını düşünen birçok kişi bulunmaktadır. Fakat vereceğimiz tarifle evde kolay lahmacun yapmak oldukça mümkün. Evde kolay lahmacun nasıl yapılır ve pratik lahmacun tarifi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Evde Kolay Lahmacun Tarifi İçin Gereken Malzemeler


Evde lahmacu yapmak isteyen birçok kişi yapmayacağını düşünerek bu düşünceyi ertelemektedir. Evde kolaylıkla yapabaliceğiniz lahmacun tarifini sizler için hazırladık. Evde lahmcun için gerekli malzemeler ise şu maddeler haline verilebilir;

2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker


Evde Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır?  Pratik Lahmacun Tarifi

Evde Kolay Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?


Evde kolay lahmacun tarifi yapmak isteyen birçok kişi bunun oldukça zor bir durum olduğunu düşünse de evinizde kolaylıkla lahmacun yapabilirsiniz Hem daha uygun maliyete sahip hem de daha lezzetli lahmacunlar için gerekli malzemelerin hepsinin var olduğundan emin olmalısınız. Elinizde malzemeler varsa evde kolay lahmacun nasıl yapılır sorusunun cevabına geçiş yapabiliriz. Mutfak robotunun içine sıvı yağ, kıyma ve salça hariç tüm malzemeleri ekleyin. Maydanozları mutfak robotuna en son eklemeniz tavsiye edilmektedir. Ardından başka büyük bir kabın için de mutfak robotundaki karışımla salça, yağ ve kıymayı karıştırın. İç harç dinlenirken bir tarafta da hamuru için çalışmalara geçebiliriz. Suyu bir kaba alarak tuz ve şekerini ekleyin. Ardından azar azar ununu ekleyerek yoğurun. Hamurunuzun orta sertliğe gelmesi gerekmektedir. Tezgahın üzerinde de bir miktar yoğurarak hamurunuzu silindir haline getirin. Eşit parçalar haline bölüp bu parçaları yuvarlayın. Bu bezelerin üzerini nemli bir havlu ile örtmeniz gerekir. Ardından dinlenmeye bıraktığınız bezelerin 1 saat beklemesi gerekir. Fırınınızı 250 dereceye getirdikten sonra hamurlarınızı açarak içine harcı ekleyin. Bu noktada hamur ne kadar ince olursa lezzet de o kadar iyi olacaktır. Lahmacununuzu yağlı kağıtla birlikte fırına verin. Lahmacunlarınızın ortalama 7-10 dakika arasında pişmesi gerekir. Arada spatula yardımıyla altına bakarak yanıp yanmadığını kontrol etmelisiniz. Pişen lahmacunlarınızı servis ettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


Evde Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır?  Pratik Lahmacun Tarifi

Lahmacun Kalori Değeri


Lahmacun kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili en sık aratılanlar arasında ise lahmacun kalori değeri yer almaktadır. Diyette olan kişiler 1 tane ile sınırlı olmak üzere lahmacun tüketebilirler. 1 adet lahmacun ise yaklaşık 380 kaloridir.