Silah Saticilarina Özel Harekât Operasyonu

Eskisehir’de silah ticareti yaptigi tespit edilen süpheliler, özel hareket polislerinin operasyonuyla yakalandi. Zanli 8 sahistan 5’i tutuklandi.

Silah Saticilarina Özel Harekât Operasyonu
Edinilen bilgilere göre, Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi’nin koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ekipleri, silah ticaretine yönelik çalisma gerçeklestirdi. Çalismalar neticesinde silah ticaretinin gerçeklestirildigi ve kumarhane olarak kullanilan ikamete özel harekât polislerinin destegiyle operasyon düzenlendi.

Tespit edilen 8 sahsa yönelik düzenlenen operasyon kapsaminda sahislarin tamami yakalanarak gözaltina alindi. Polis ekiplerinin operasyonu esnasinda, süphelilerden bir kismi araç ile kaçmaya çalisti. Kovalamaca sonucu, süpheliler kaçirmaya çalistigi suç unsurlari ile birlikte yakalandi.

Silah satisinin yapildigi kumarhaneye dönüstürülmüs ikamette yapilan aramalarda ise 8 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet kurusiki tabanca, 1 adet ucu kesik pompali tüfek, 21 adet degisik çaplarda tabanca fisegi, yaklasik 25 gram esrar, 11 adet sentetik uyusturucu hap ele geçirildi. Ayrica süphelilerin kaçmaya çalisirken kullandigi ve kovalamaca sonucu yakalanan 1 adet araca da el konuldu.

Operasyon yakalanan ve emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 8 sahistan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA