Sahte Deterjan Üretimi Yapilan Imalathane Ortaya Çikarildi

İçel’in Tarsus ilçesinde sahte deterjan üretimi yapilan imalathaneye düzenlenen operasyonda, yaygin birçok temizlik markasinin etiketini tasiyan 2 ton 472 kilo sahte toz deterjan ile 5 ton 298 litre sahte sivi temizlik ürünü ele geçirildi.

Sahte Deterjan Üretimi Yapilan Imalathane Ortaya Çikarildi


Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, temizlik ürünlerinde merdiven alti üretim yaptigi tespit edilen B.C. adli süphelinin, Eski Ömerli Mahallesi’nde imalathane olarak kullandigi adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, bilindik ve yaygin birçok temizlik markalarinin etiket ve kutularinin kullanildigi 2 ton 472 kilo sahte toz deterjan ile 5 ton 298 litre sahte sivi temizlik ürünü, temizlik ürünlerinin paketlemesinde kullanilan karton kutular, bos bidonlar ve markalara ait etiketler ile sahte temizlik ürünlerinin üretimi, dolum ve paketlemelerinde kullanilan makinalar ele geçirildi.

Sahte ürünlere el konulurken, olayla ilgili gözaltina alinan süpheliyle ilgili yasal islem baslatildigi bildirildi.

Öte yandan, Tarsus polisinin yaptigi çalismalarda, Suriye uyruklu E.R. isimli sahistan 55 gram metamfetamin olarak tabir edilen uyusturucu madde ele geçirilirken, mahkemeye sevk edilen süpheli tutuklandi. Baglar Mahallesi’nde gözaltina alinan G.G. isimli sahsin üzerinde yapilan aramada ise 85 gram kubar esrar ele geçirildi. Uygulamalarda D.G., O.Y., E.K. ve A.Y. isimli sahislardan 4 ruhsatsiz tabanca ve bu tabancalara ait 37 fisek elde edilirken, gerekli yasal islemin baslatildigi belirtildi.

Kaynak: İHA