(Özel) Uludag'in Buz Tutan Göllerini Testere Ile Kesti...Üzerinde Yürüyüp Altinda Yüzüyor

Bursa’li dagci Uludag’in buz tutan göllerinde yüzüyor. Elindeki sarjli testere ile buz kalibini kesip göle giren dagci dondurucu soguga ragmen buz kalibinin altinda yüzüyor.

(Özel) Uludag'in Buz Tutan Göllerini Testere Ile Kesti...Üzerinde Yürüyüp Altinda Yüzüyor
Daha önce buz tutan gölde yürürken buzun kirilmasi neticesi suya düsüp gözlügünü düsüren ve ardindan kaybolan gözlügünü bulmak için buz tutan göle dalis gerçeklestiren Bursali ünlü dagci Ismet Sentürk bu kis Uludag’in buz tutan göletlerinde yüzerek yeni bir akima öncülük etmek istiyor. "Bizim Ruslar’dan ne eksigimiz var" diyerek sarjli testere ile kestigi buz kalibini çikarip 4 metrekarelik delikten göle dalan Bursa’li dagci 10 santimetre kalinlikta donan Gököz Göleti’nin Ardahan’daki Çildir Gölü’nden bir farki olmadigini söyledi.



Son bir haftadir devam eden kar yagisi ve soguk hava sebebiyle Bursa’nin Keles ilçesindeki Gököz ve Barakli Göletleri buz tuttu. Barakli Göleti üzerinde geçtigimiz kis yürüyüs yaparken buz kütlesinin kirilmasi neticesi suya düsüp gözlügünü kaybeden ve daha sonra gözlügünü bulmak için ayni bölgeye dalis gerçeklestiren Bursali profesyonel dagci Ismet Sentürk bu yil da birbirinden heyecanli organizasyona imza atti.

Ilk önce tamamen buz tutmus Gököz Göleti üzerinde yürüyüs gerçeklestiren Sentürk; sarjli testere ile buz kalibini kesip kendisinin girebilecegi kadar gölete bir delik açti. Daha sonra buz kaliplarini kenara çeken Sentürk açtigi alandan suya girdi. Dondurucu soguga aldiris etmeden buz tutmus yüzeyin altina geçen Ismet Sentük’ün o anlari havadan drone ile buz üzerinde de kamera ile anbean kaydedildi. Buz tutan göletten çiktiginda havluya sarilan usta dagci; suya ilk girdiginde bir soklama ile karsi karsiya kaldigini daha sonra isindigini tekrar girme istegi uyandigini söyledi.



Sentürk; bir gün sonra da ayni bölgede buz tutan Barakli Göleti’ne girdi. Bu sefer de ayagiyla kirdigi gölün üzerindeki bir bölgeden suya dalis yapan Sentürk’ün her iki faaliyeti de nefesleri kesti.

Buz tutan göl üzerinde yürümek için Kars’a kadar gitmeye gerek olmadigini belirten Sentürk, buz tutan göl üzerinde rahatlikla buz pateni yapilabilecegini belirtti.

Buz tutan Gököz ve Barakli Göletleri’nin drone ile çekilen görüntüleri de kartpostallari aratmadi.
Kaynak: İHA