Konya'da Gece Yarisi Tepsi Ve Posetle Kayak Keyfi

Konya’da gün boyu etkili olan kar yagisi gece de etkisini sürdürürken, 7’den 70’e herkes eline geçirdigi poset ve tepsilerle kaymanin keyfini çikardi.

Konya’da dün gece yarisi baslayan ve gün boyu kent merkezinde belirli araliklarla etkisini sürdüren kar yagisi, bazi yerlerde devam ediyor. Islerinden evlerine gelen vatandaslar, çocuklarini da alarak gece yarisi sokaga çikti. Yokus olan yollarda ellerine geçirdikleri poset ve tepsilerle kayan çocuklar, eglenceye anne ve babalarini da dahil etti. Uzun yokuslarda altlarinda poset veya tepsilerle kayan vatandaslar, kayak pisti manzaralarini aratmadi.

Posetlerle kaydiklarini belirten çocuklar kaymanin çok zevkli oldugunu belirtirken, Mustafa Süner (40), “Meram Gödene’de Uludag’da gibi kayak yapiyorum. Zevkli olmaz mi? Her sene Gödene’de bu kar sefasi olur” dedi.

Çocuklariyla kayak yapan Halit Zivlak (42), “Konya’ya uzun süredir böyle bir kar yagmamisti. Elhamdülillah sükürler olsun simdi yagdi. Biz de firsati degerlendirerek tadini çikariyoruz” seklinde konustu.

Ailelerin kayak keyfi gece geç saatlere kadar sürerken, kentte kar yagisi halen yer yer etkisini sürdürüyor.
Kaynak: İHA