Kastamonu'da Yaban Hayvanlari Için Dogaya Yem Birakildi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde etkili olan kar yagisi sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlari için dogaya yem birakildi.

Kastamonu'da Yaban Hayvanlari Için Dogaya Yem Birakildi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde etkili olan kar yagisi sonrasinda yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlari ve sokak hayvanlari için yemleme çalismalari devam ediyor. Bu kapsamda Daday Kaymakamligi ve ilgili bazi kurumlarin ortak çalismasi ile dogaya birakilan yemler sayesinde sokak ve yaban hayvanlari dogal yasam alanlarinda beslenme firsati buluyor.

Daday Kaymakami Mehmet Sert, zorlu kis sartlarinda arazideki yaban hayvanlarinin beslenmesinde problemler olusabildigini ya da habitatlarini degistirerek olumsuzluklarla karsi karsiya gelebildiklerinin belirterek, “Yaban hayvanlarimizin bu olumsuzluklardan etkilenmemesi ayni zamanda yaban hayatinin devami ve hayvanlarimizin bulunduklari habitatlarda beslenme ihtiyaçlarini karsilamalari amaciyla dogaya yem birakiyoruz. Yemleme çalismalarinda verdikleri destekten dolayi kurumlarimiza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA