Biden Açiklamasi 'Rusya, Diplomasiden Uzaklasip Ukrayna'ya Saldirmayi Seçerse Tüm Sorumlulugu Üstlenecek'

ABD Baskani Joe Biden, “Rusya, diplomasiden uzaklasip Ukrayna’ya saldirmayi seçerse tüm sorumlulugu üstlenecek ve bu hamlesi hizli ve ciddi sonuçlari beraberinde getirecektir” dedi.

Biden Açiklamasi 'Rusya, Diplomasiden Uzaklasip Ukrayna'ya Saldirmayi Seçerse Tüm Sorumlulugu Üstlenecek'
ABD Baskani Joe Biden, ABD’nin talebi üzerine Rusya-Ukrayna arasindaki krizi ele almak için bugün düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantisi ile ilgili yazili bir açiklama yapti. Rusya’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne yönelik tehdidinin tüm ayrintilarinin sunuldugunu belirten Biden, “Rusya’nin Ukrayna’yi isgalinin uluslararasi topluluga olan tehdidinin tüm sonuçlarini yalnizca Ukrayna için degil, uluslararasi bir düzen için açikladik” dedi.

Biden, “Rusya, güvenlik endiselerimizi barisçil bir diyalog yoluyla çözme konusunda samimi olursa ABD ve müttefiklerimiz iyi niyetle çalismaya devam edeceklerdir. Fakat Rusya, diplomasiden uzaklasip Ukrayna’ya saldirmayi seçerse tüm sorumlulugu üstlenecek ve bu hamlesi hizli ve ciddi sonuçlari beraberinde getirecektir” ifadelerini kullandi.

Biden, “ABD ve müttefiklerimiz her senaryoya hazirlanmaya devam ediyor. Dünya, Rusya’nin tehdidine karsi net bir durus sergilemeli ve bu tehdidin dogurabilecegi tüm risklere yanit vermeye hazir olmalidir. Bugün düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantisi, dünyayi tek bir sesle konusmaya çagirmak için önemli bir adim” dedi.

Kaynak: İHA