Siyasiler, Genç Sivil Toplum Kuruluslariyla Bir Araya Geldiler

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik ile Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Kent Konseyinin organizasyonuyla Malatya’da faaliyetlerine devam eden 20’ye yakin genç Sivil Toplum Kurulusu Baskani ve Yönetimiyle bir araya gelip, fikir alis verisinde bulundular.

Siyasiler, Genç Sivil Toplum Kuruluslariyla Bir Araya Geldiler
Yesilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde gerçeklesen istisare toplantisina katilan genç Sivil Toplum Kurulusu Baskanlarina ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan basari plâketiyle ödüllendirilen Yesilyurt Belediyesinin gençlik yatirimlari basta olmak üzere diger yatirimlari ve projeleri hakkinda görsel sunum destekli bilgilendirmede bulunuldu.

Sivil toplum kuruluslarinin fikir ve önerilerine her zaman dikkate aldiklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, güçlü ve kalici yatirimlarin yani sira birlik ve beraberligi güçlendirecek sosyal, kültürel ve sportif yatirimlarla her geçen yil daha fazla gelisen Yesilyurt’u toplumun tüm kesimleriyle birlikte yönettiklerini söyledi.



Yesilyurt’a hizmet ederken sivil toplum kuruluslari ve meslek örgütlerinden çok ciddi aldiklarini dile getiren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Sivil Toplum Kuruluslarimizin her biri kamu yararina çalisan, millete hizmet eden kuruluslarimizdir. Sivil toplum kuruluslarimiz ne kadar gelisirse, sehrin gelisimine ve dönüsümüne ne kadar katki sunabilirse sehrimiz de o oranda gelisir. Biz sehrimizin yararina olacak her türlü çalismaya, birliktelige destek veriyoruz. Bu tür istisare toplantilariyla hizmetlerimizin en büyük paydasi olan sivil toplum kuruluslarimizla bir araya gelip, karsilikli fikir alis verisinde bulunarak ortak akil anlayisimizi sürekli diri ve canli tutmaya özen gösteriyoruz. Ortak akil ve birliktelik olusturmak ve katilimciligi saglamak için buradayiz. Biz bu sehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslarimizla ile birlikte güçlüyüz. Bir sehri ileriye götürecekseniz ortak akil sarttir. Allah’a sükürler olsun ki bunu Yesilyurt’ta basardik. Bugün Yesilyurt her alandaki gelisimiyle Türkiye’de örnek alinan bir ilçe haline gelmistir. Bugün ki toplantimiza katilim saglayan temsilcilerimizin istek, talep ve sorunlarini dinleyip notlarimizi aldik. Ilimizde faaliyetlerini sürdüren genç stk’larimizla birlikte çok güzel projelerin altina imza atiyoruz. Basarili yatirimlarimizin altinda bu birliktelik ruhumuz vardir, bu tür bulusmalar vesilesiyle bu birlikteligimizi ve dayanisma ruhumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Çözüm odakli ve katilimci belediyecilik anlayisinin tüm gerekliliklerini yerine getirip, Yesilyurt’u birlik ve beraberlik ruhuyla yönettiklerini sözlerine ekleyen Baskan Çinar, gençlik yatirimlarinda büyük mesafeler aldiklarini hatirlatirken sunlari söyledi:

“ Gençlerimizin fiziksel ve kisisel gelisimlerini desteklemek, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, milli ve manevi degerlerle kusatip gelecege hazirlamak için gençlik yatirimlarina büyük bir bütçe ayirdik. Millet Kiraathanelerinden Kültür ve Sanat Merkezlerine, 25 Milyon TL. maliyetindeki dev spor yatirimlarindan sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda daha dinamik, daha saglikli ve daha enerjik bir gençlik için devasa hizmetler sunuyoruz. Pandemi sürecine ragmen bu hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük, çünkü genç nesli ihmal etme lüksüne sahip degiliz. Gençleri sahiplenen, onlara gereken degeri veren, kucaklayan ve sahip çikan bir belediye oldugumuzu her alanda ortaya koyduk. Ulusal ve uluslararasi bir çok organizasyona basariyla ev sahipligi yaparak gençlerimizin dogru ve güzel bir hayat yasamalari için tüm imkanlari sunduk. Ufku genis, idealist, vatanini ve milletini seven, teknolojiyi takip eden, girisimcilik ruhu yüksek bir gençlik için ne gerekiyorsa yapiyoruz. Gençlik yatirimlarinda bölgesinde örnek alinan, ülke çapinda artik taninan bir belediye olarak 2021 yilindaki gençlik yatirimlarimizdan dolayi Sayin Cumhurbaskanimizdan basarili plaketi alarak, hayata geçen tüm yatirimlarimizi taçlandirmistik. Merkez- kirsal ayrimi yapmadan tüm yasam alanlarimizi farkli branslarda sportif ve kültürel faaliyetlerin yapilacagi güçlü ve modern eserlerle donatiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile isbirligi halinde yürüttügümüz yaklasik maliyeti 100 Milyon TL.’ye yakin olan gençlik yatirimlarimizin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza, Gençlik ve Spor Bakanligimiza ve Milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Yesilyurt Kent Konseyimizin Kadin ve Gençlik Meclislerinin çalismalari da hizmetlerimize büyük bir güç katmaktadir, onlara da tesekkür ediyorum. Kentimizde faaliyetlerini sürdüren genç sivil toplum kuruluslarimizdan da bu anlamda çok ciddi katkilar görüyoruz. Hep birlikte kentimize ve ilçemize en güzel hizmetlerin gelmesi noktasinda 2022 yilinda da hiç durmadan, birlik ve beraberlik ruhuyla çalismalarimizi sürdürecegiz. Her türlü projeye, öneriye ve talebe açigiz.”

Istisare toplantisina ev sahipligi yapan Yesilyurt Belediyesi ve Yesilyurt Kent Konseyi ile katilim saglayan sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerine tesekkürlerini sunan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, “ Türkiye gelisip büyürken bu degisim sürecinden Malatya ve Yesilyurt’ta nasibini aliyor. Milletimizi ve gençlerimizi hizmetlerle bulusturan, gençlere çok ciddi yatirimlarda bulunan Mutlu Insanlarin Sehri Yesilyurt’un genç ve dinamik Belediye Baskani ile ekiplerine tesekkürlerimi sunuyorum. Yesilyurt’ta kadinlarimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz, yaslilarimiz ve dezavantajli gruplarimiz için çok güzel hizmetler yapiliyor. Daha yasanabilir ve modern bir ilçe insa edilmesi asamasinda burada çok büyük gayretleri görüyoruz. Sosyal belediyecilik hizmetlerine çok farkli önem veren, bu dogrultudaki yatirim ve desteklerini artiran, istihdama yönelik kurslar açan, ailenin korunmasi ve güçlenmesine yönelik projeler gelistiren, kadinlara yönelik kooperatifler kurup bu yöndeki egitim faaliyetlerini sürekli artiran, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarina cevap verecek nitelikteki hizmet alanlarini genisleten Yesilyurt Belediye Baskanimizi ve ekiplerini kutluyorum "seklinde konustu.

Toplanti sirasinda söz alip talep ve önerilerini paylasan Sivil Toplum Kurulusu Baskanlarina, Malatya ve Yesilyurt’ta hayata geçen yatirimlara ve hizmetlere sagladiklari desteklerden dolayi tesekkür plâketi takdim edildi.
Kaynak: İHA