Sarigül Açiklamasi 'Gençleri Biraz Mutsuz, Umutsuz Gördüm'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Gençleri biraz mutsuz, umutsuz gördüm. Gençleri biraz kizgin ama ayni zamanda öfkeli gördüm” dedi.

Sarigül Açiklamasi 'Gençleri Biraz Mutsuz, Umutsuz Gördüm'
Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantisi öncesi basin açiklamasi yapti. TDP Genel Merkezinde yaptigi basin açiklamasinda AK Parti’yi elestiren Mustafa Sarigül, AK Parti’nin ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Türkiye siyasi tarihinde kimseye nasip olmayan bir siyasi istikrar yakaladigini ancak buna ragmen basarili olamadigini söyledi.

Yeni yila gençlerle birlikte girdigini söyleyen Sarigül, “Gençleri biraz mutsuz, umutsuz gördüm. Gençleri biraz kizgin ama ayni zamanda öfkeli gördüm. Baska ülkelerde bulunan yasitlari ile ayni imkanlara sahip olmak istiyorlar. Almanya’daki, Fransa’daki, Isveç’teki hangi imkanlara sahipse ülkemizdeki gençlerde ayni imkanlara sahip olmak istiyorlar. Haksizliga gelemiyorlar, haksizliga gelmekten bikmis usanmislar. Ama en güzeli de ülkemin gençlerinde su isigi gördüm; Kendilerine büyük haksizlik yapildigini bana hissettirdiler ama hiçbir tanesi baskasina haksizlik yapmiyor ve Haksizlik yapilmasinda karsi çikiyor” diye konustu.

TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, iktidara geldiklerinde ilk islerinin mülakati kaldirmak olacagini ve bunun sözünü gençlere verdigini söyledi.

Ayrica Genel Baskan Sarigül, iktidar olduklarinda ögrencilerin kaldigi Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bagli yurtlarin ismini degistirerek Ögrenci Agirlama Merkezleri yapacaklarini söyledi.

Sarigül ayni zamanda KYK borçlarinin 0 faizle yapilandiracaklarini belirtti.



“AK Parti sansini iyi kullanamadi. Yillari su gibi harcadilar. Sorunlar ise daglar kadar birikti”

“Ben ve benim kusagimdaki siyasetçilerin en büyük dilegi ülkemizde siyasi istikrarin olmasiydi” diyen Sarigül, “Ülkemiz böylesine bir firsati Erdogan’in liderliginde AK Parti uzun yillar yakaladi ama üzülerek ifade ediyorum ki AK Parti sansi iyi kullanamadi. Yillari su gibi harcadilar. Sorunlar ise daglar kadar birikti. Erdogan’a verilen destek Cumhuriyet tarihinde hiçbir siyasi parti genel baskanina verilmedi. Kendisi kanunlara uymadi kanunlari Erdogan uydurduk. Anayasaya uymadi Anayasayi Erdogan’a uydurduk. Erdogan ne yapti? Hangi sorunumuzu çözdü? ‘Sizi ileri ve demokratik ülkeler seviyesine götürecegiz’ diyerek direksiyona geçtiler, ülkemizi Ortadogu batakligina sürdüler. Simdi de Türkiye, Ortadogu batakliginda patinaj yapmaya devam ediyor” diye konustu.

Yilbasinda gelen zamlara yönelik elestirilerde bulunan Sarigül, elektrige, dogalgaza, akaryakita zammin hayatin her alaninda zam olarak yansimasi anlamina geldigini söyledi.



“Sorunlarimiz öylesine agir ki çözüm için elbirligi ve güç birligi yapmamizin sart oldugunu görüyorum”

Türkiye’nin zor zamanlardan geçtigini ifade eden Sarigül, “Sorunlarimiz öylesine agir ki çözüm için elbirligi ve güç birligi yapmamizin sart oldugunu görüyorum. Aksi takdirde Allah korusun yarin milletimiz açliktan marketlere giderse, ekmek için siralar çogalirsa ve sirada bekleyen amcamiz ‘ben size hakkimi helal etmiyorum’ derse milli felaketimiz o zaman gelir. Biz bunun olmasini hiçbir zaman istemeyiz. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum; Gelin milletin istirabina seyirci kalmayalim. Bu ülkede 10 milyon issiz yurttasimiz var. Gelin issizlige bir çare bulalim. Türkiye Degisim Partisi önce devlet diyen sonra parti diyen bir partidir” dedi.



“Sehit ve gazilerimizin maaslarini yüzde 100 arttiralim”

Sehit aileleri ve gaziler hakkinda konusan Sarigül, “Sehitlerimiz, gazilerimiz bayragimizi, topragimizi, vatanimizi beklemek için canini disine takan sehit ve gazilerimizin maaslarini yüzde 100 arttiralim. Sehitlerine, gazilerine sahip çikamayan bir ülke ulusal birlikten bahsedemez” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA