Ölü Sanip Gömmeye Gittikleri Bebekleri Yolda Aglayinca Yasadigini Fark Ettiler

Adana’da 5 aylik hamile kadin, sanci ve kanama sikayetiyle gittigi hastanede bebegi düsük yaptigi söylenerek alindi. Kefenlenen bebek, gömülmek üzere götürülürken aglayinca yasadigi ortaya çikti. Aile, evlatlari için kazdirdigi mezarligin önünde gözyaslarina bogulup olayin faillerinin hak ettigi cezayi almasini istedi.

Ölü Sanip Gömmeye Gittikleri Bebekleri Yolda Aglayinca Yasadigini Fark Ettiler
Adana’nin Yüregir ilçesinde yasayan 5 aylik hamile ev kadini Melek Sert, 27 Aralik’ta sanci ve kanama sikayetiyle Yüregir Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Tedavi olan Sert, 30 Aralik’ta taburcu oldu. 31 Aralik’ta yeniden rahatsizlanan Melek Sert’in durumu, kaldirildigi Seyhan Devlet Hastanesi’ne bagli Marsa ek hizmet binasinda agirlasti. Anne Sert düsük yaptigi söylenerek karnindaki 5 aylik erkek bebek alindi. Melek ve Hasan Sert çifti, bebeklerinin öldügü haberiyle yikilirken 5 aylik bebek, ölüm raporu düzenlenip kefenlendikten sonra aileye teslim edildi.

Bebeginin agladigini görünce ambulans çagirdi

Baba Hasan Sert, bebeginin cenazesini otomobiliyle Herekli Mahallesi Mezarligi’na götürmek üzere yola çiktiginda aglama sesi duydu. Kefeni açtiginda bebeginin agladigini gören Sert, ambulans çagirdi. Yasadigi belirlenen bebek, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürülerek yogun bakim servisinde tedaviye alindi. Sert ailesi, olayda ihmal varsa arastirilmasi için savciliga giderek, ölüm raporu düzenleyen hastane hakkinda sikayetçi oldu.

Aile, evlatlari için kazdirdigi mezarligin önünde gözyaslarina bogulup olayin faillerinin hak ettigi cezayi almasini istedi. Baba Sert, “Bebegimin cenazesini aldiktan sonra yolda aglama sesini duyunca irkildim. Ilk basta inanmadim, ’imkani yok’ dedim ama kefeni açtigimda canli oldugunu gördüm. Bir baba olarak çektigim aci anlatilmaz. Bana ölü diye verdiler, yasayan çocugumu ’al, göm’ diye verdiler. Esimin psikolojisi de çok kötü. Ihmal varsa arastirilsin istiyorum" ifadelerini kullandi.

Anne Melek Sert ise evladindan gelecek umutlu bir haberi bekledigini olayin faillerinin hak ettigi cezayi almasini istedigini söyledi.



Öte yandan, yogun bakim servisinde tedavisi süren 5 aylik bebegin saglik durumunun kritik oldugu ögrenildi. Il Saglik Müdürlügü, sikayet konusu olayla ilgili inceleme baslatildigini bildirdi.
Kaynak: İHA