Gida Mühendisligi Bölümü Mezunlarina Logo Müjdesi

Gaziantep Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü ögrencileri ve mezunlari, diplomalarinda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi logolarinin yer almasi hakkini kazandi.

Gida Mühendisligi Bölümü Mezunlarina Logo Müjdesi
Türk yüksekögretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafindan 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programinin yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanina yerlestirildi. 129 Lisans programi, diplomalarinda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarinin yer almasi hakkini kazandi.

Gaziantep Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü ile birlikte Türkiye’de 2 Gida Mühendisligi Bölümünün daha listede bulundugunu belirten GAÜN Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Medeni Maskan, söz konusu programlardan mezun olan ögrencilerin yurt disinda diplomalarinin daha hizli taninacagini, istihdam edilme imkaninin artacagini belirterek, yatay ve dikey ögrenci hareketliliginde kolaylik saglanacagini ifade etti.

Prof. Dr. Maskan, “Türkiye’deki 129 diploma programi mezunlari, yüksekögretim ve üst ortaögretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt disinda geçirilen ögrenim dönemlerinin kazanimlarinin karsilikli olarak otomatik taninmasini saglayacak. Avrupa Birligi’nde mesleki yeterliliklerin taninmasina iliskin direktif geregi, profesyonellerin sinir ötesi hareketini mümkün kilarak yurt disinda mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarini saglayacak. Lizbon Antlasmasi geregi akademik yeterliliklerin Avrupa’da ve Avrupa disinda taninmasina imkân saglayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA