'Ellerim Okumama Engel Olmayacak' Diyen Küçük Rabia Uzanacak Yardim Elini Bekliyor

Mus’ta dogustan elleri olmayan 11 yasindaki Rabia Sanci, hayalinin protez ele kavusmak oldugunu söyledi. “Ben o ellerle insallah devletime iyi bir birey olacagim, iyi isler yapacagim” diyen küçük Rabia, kendisine uzanacak yardim elini bekliyor.

'Ellerim Okumama Engel Olmayacak' Diyen Küçük Rabia Uzanacak Yardim Elini Bekliyor
Kale Mahallesi’nde yasayan Meliha ve Mehmet Sanci çiftinin dogustan elleri olmayan en küçük çocugu 5. sinif ögrencisi Rabia Sanci (11), kendisine yapilacak protez yardimiyla hayata tutunmak istiyor. Ailenin 6. çocugu minik Rabia, arkadaslariyla birlikte kartopu oynayip, kalem tutmak ve el ele tutusmanin özlemini yasiyor.

“Ellerim okumama engel olmayacak”

Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda 5. sinifa gittigini Rabia Sanci, yazi yazabildigini ve ellerinin okumasina engel olmayacagini söyledi.

Derslerinde çok basarili oldugunu vurgulayan Sanci, “Arkadaslarim gibi disarida kartopu oynamak istiyorum. Onlar gibi kalem tutmak, kitap okumak, resim çizmek istiyorum. Ihtiyaçlarimi protez elle karsilamak istiyorum. Hayalim ellerime kavusmak, protez bile olsa istiyorum. Ben o ellerle insallah devletime iyi bir birey olacagim, iyi isler yapacagim. Zaten okuyup avukat olmak istiyorum. Insallah avukat olurum” dedi.



“Rabia, arkadaslariyla beraber disarida kartopu oynamak istiyor”

Rabia’nin çok çaliskan bir ögrenci oldugunu belirten babasi Mehmet Sanci ise söyle konustu:

“Rabia’nin en büyük hayallerinden biri de protez ele kavusmak. Bunu sürekli gündeme getiriyor. Gücüm yetmedigi için su ana kadar talep edemedim. Insallah ileride durumum iyi olursa ona güzel bir protez el taktiracagim. Su an imkanim el vermedigi için devletimiz ve hayirseverlerin yardimlarini bekliyorum. Rabia, arkadaslariyla beraber disarida kartopu oynamak istiyor. Maalesef oynamiyor, oynayamiyor. Elleri dogustan yok.”
Kaynak: İHA