Çorum'da 43 Ayri Operasyonda Binlerce Litre Kaçak Ve Sahte Alkol Ele Geçirildi

ÇORUM – Çorum’da 2021 yili içerisinde düzenlenen 43 ayri operasyonda, 51 bin 873 litre kaçak alkollü içki, 152 adet kaçak/sahte bandrollü alkollü içki ve 80 litre etil alkol ele geçirildi.

Çorum'da 43 Ayri Operasyonda Binlerce Litre Kaçak Ve Sahte Alkol Ele Geçirildi
Çorum’da halk sagligini tehdit eden ve ölümlere neden olan kaçak/sahte alkollü içki üretimi ve satisi ile mücadele kapsaminda, 2021 yili içerisinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi tarafindan il genelinde düzenlenen 43 ayri operasyonda, 51 bin 873 litre kaçak alkollü içki, 152 adet kaçak/sahte bandrollü alkollü içki, 170 adet bos içki sisesi, kaçak alkollü içki yapiminda kullanilan 98 kilogram anason, 80 litre etil alkol, 10 adet damitma sistemi ve 2 adet viski kiti ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonlarda olaylarla ilgili olarak 54 süpheli sahis adli makamlara sevk edilirken, 1 süpheli sahis tutuklandi, 19 sahis savciliktan, 5 sahis adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Diger süpheli sahislar ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Konuya iliskin olarak yapilan açiklamada, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi tarafindan, kaçak/sahte alkollü içki üretimi ve satisi ile mücadele faaliyetleri araliksiz devam ettigi kaydedildi.
Kaynak: İHA