Bodrum'da Köpeklerin Zehirlendigi Iddiasina Sorusturma

Mugla’nin Bodrum ilçesinde köpeklerin zehirlenerek öldürüldügü iddiasiyla ilgili Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti.

Bodrum'da Köpeklerin Zehirlendigi Iddiasina Sorusturma
Gümüslük Mahallesi’nde zehirlendigi iddia edilen bir köpek Turgutreis Bakimevi’ne tedavi altina alinirken, 2 köpegin daha ölüsünün bulundugu bölgede jandarma ve zabita ekipleri inceleme yapti.

Bodrum Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, “14 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüge giren, 7332 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu Ile Türk Ceza Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun ile degisik 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ile 5237 sayili Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri uyarinca ölen hayvanlarla ilgili olarak çok yönlü adli sorusturma baslatilmistir. Can dostlarimizla bu dünyayi daha adil paylasmak zorunda oldugumuzun bilinci ile daha öncede oldugu gibi onlara yapilan her türlü eziyet, iskence ve ölümlerine iliskin olarak süpheli veya süphelilerin tespiti bakimindan tüm adli imkanlarin seferber edildigini, sorusturmanin titizlikle devam ettigi hususu kamuoyuna saygiyla duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA