Milyonluk Kuyumcu Soygununda Tutuklu Sayisi 3'E Yükseldi

Gaziantep’te bir kuyumcuya girerek kasada bulunan 1,5 kilo altini 10 saatlik soygunla çalan sahislardan ikisinin tutuklanmasinin ardindan polis ekipleri tarafindan yapilan operasyonla iki süpheli daha yakalandi. Yakalanan sahislardan biri tutuklanirken, bir süpheli sahis ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Milyonluk soygunla ilgili tutuklu sayisi 3’e yükseldi.

Milyonluk Kuyumcu Soygununda Tutuklu Sayisi 3'E Yükseldi
Gaziantep’te geçtigimiz günlerde Sahinbey ilçesine bagli Gaziler Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya giren 4 süpheli sahis, kasada bulunan 1,5 kilo altini 10 saatlik soygunla çalarak kayiplara karismisti. Süpheli sahislar, okulun bahçe duvarini delerek kuyumcunun yanindaki ayakkabi magazasina girmis, daha sonra da dükkanin lavabo duvarini kirarak kuyumcuya girerek kasada bulunan 1,5 milyon liralik altini çalmisti. Film gibi soygun anlari ise ayakkabi magazasinin güvenlik kameralari tarafindan kaydedilmisti.

Ilk etapta iki süpheli sahis tutuklanmisti

Olay sonrasi genis çapli inceleme baslatilmis ve kuyumcu hirsizligi ile ilgili iki sahis, yapilan operasyonla kiskivrak yakalanarak gözaltina alindiktan sonra çikarildiklari adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Milyonluk soygunla ilgili iki süpheli sahis daha yakalandi, tutuklu sayisi 3’e yükseldi

Olayla ilgili sorusturmayi derinlestiren polis ekipleri, M.T. ve O.D. isimli iki süpheli sahsin daha yakalandigini açikladi.

Emniyetteki islemleri tamamlandiktan sonra adli mercilere sevk edilen süpheli sahislardan M.T. tutuklanirken, O.D. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Milyonluk soygunla ilgili tutuklu sayisi ise 3’e yükseldi.

Konu ile ilgili Gaziantep Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "24.01.2022 tarihinde Sahinbey ilçemiz Gaziler Caddesi’ndeki bir kuyumcuda meydana gelen hirsizlik olayini gerçeklestirdikleri tespit edilen S.K. ve I.G. isimli süpheliler Asayis Sube Müdürlügümüz ekiplerince yakalanarak 27.01.2022 tarihinde sevk edildikleri adli merciler tarafindan tutuklanmisti. Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde sürdürülen sorusturma kapsaminda, söz konusu hirsizlik olayinin faillerinden olan 2 süpheli daha tespit edilerek yakalanmis, 29.01.2022 tarihinde adli mercilere sevk edilen M.T. isimli süpheli tutuklanmis, O.D. isimli süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA