Kosova'da Elektrik Fiyatlarina Yapilan Zam Protestolari Devam Ediyor

Kosova’da elektrik fiyatlarina yapilan zam halk tarafindan protesto edilmeye devam ediyor. Gösteriler sirasinda polis ile protestocular arasinda arbede yasandi.

Kosova'da Elektrik Fiyatlarina Yapilan Zam Protestolari Devam Ediyor
Kosova’da halk elektrik fiyatlarina yapilan zammi protesto etmek amaciyla yeniden sokaga indi. Sosyal Demokrat Partisi (PSD) öncülügünde düzenlenen protestoya genis katilim olurken, gösteri baskent Pristine’deki trafige kapali olan Rahibe Teresa Caddesi’ndeki yürüyüs ile basladi.

Göstericiler, ellerinde “Siz elektrik fiyatini artirin, biz direnisimizi artiracagiz”, “Düsük maas, yüksek fatura” ve “Elektrik lüks degildir” yazili pankartlar tasidi. Göstericiler, sik sik “Kurti yalanci”, “Elektrik zammina hayir” ve “Soyguncularla devlet yürümez” sloganlari atti.

Basbakanlik binasina yürüyen göstericilerin binaya girmeye çalismasi sonucu binayi koruyan güvenlik güçleri ile göstericiler arasinda arbede yasandi. Göstericiler, daha sonra ellerindeki ampulleri ve mumlari binayi firlatti.

PSD Baskani Dardan Molliqaj basbakanlik binasi önünde yaptigi konusmada, Basbakan Albin Kurti hükümetinin dagitim sirketi KESCO’ya iyilik yaptigini ifade etti.

Kurti’nin iki aydir bu sirkete 120 milyon euronun üzerinde para verdigini iddia eden Molliqaj, “Vatandaslar asla özgürlüklerini satmayacak ve baskalarina teslim etmeyecektir” dedi.

Basbakan Kurti’yi korkak olarak nitelendiren Molliqaj, elektrik fiyatina yapilan zammin derhal geri çekilmesini talep ederek, hükümetin bu konuda geri adim atmamasi durumunda protesto gösterilerinin kontrolden çikabilecegi konusunda uyardi.

Kosova Enerji Düzenleme Kurulu (ZRRE) kisa bir süre önce Kosova’da elektrige kademeli zam yapilmasini hükümete önermis, hükümet de bu önerinin desteklenecegini ve elektrikte zamli tarifenin 1 Subat’ta yürürlüge girecegini duyurmustu.
Kaynak: İHA