Karabag Zaferi'ni Duyuran Basin Mensuplarina Tesekkür Edildi

Türkiye Azerbaycan Dostluk, Isbirligi ve Dayanisma Vakfi ile Kars Ardahan Igdir Kalkinma Vakfi, Karabag Zaferi’ni duyuran basin mensuplarina tesekkür etkinligi düzenledi.

Karabag Zaferi'ni Duyuran Basin Mensuplarina Tesekkür Edildi


Azerbaycan, yaklasik 30 yil Ermeni isgali altinda kalan Karabag’i 44 günde süren savas sonrasinda geri aldi. Bu süreçte Türkiye, Azerbaycan’a her türlü destegi verirken, basin mensuplari da yaptiklari haberlerle yasananlari dünyaya duyurdu. Türkiye Azerbaycan Dostluk, Isbirligi ve Dayanisma Vakfi ile Kars Ardahan Igdir Kalkinma Vakfi, Karabag Zaferi sürecinde destek veren basin mensuplarina tesekkür etkinligi düzenledi.

Etkinlige, Azerbaycan’in Ankara Büyükelçisi Resad Mammadov, Istanbul Baskonsolosu Narmina Mustafayeva, Cumhurbaskanligi Güvenlik ve Dis Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, Isbirligi ve Dayanisma Vakfi Baskani Prof. Dr. Aygün Attar, basin mensuplari ve davetliler katildi.



’’Türkiye-Azerbaycan dostlugu bir model ve örnektir’’

Etkinlikte konusan Büyükelçi Resad Memmedov, ’’Karabag Savasi’nda sivil insanlara karsi atilan balistik roketleri ve onu neticesinde ölen çocuklari kadinlari görmüyorlardi, yazmiyorlardi. Yazanlar bile kim öldürdü ya da kimin öldügünü yazmiyorlardi. Bu gibi hadiseler de savastir. Bu savasta da hem bizim yanimizda çalisan hem de Türkiye’de çalisan basin mensuplari hep yanimizda oldu. El ele verip dünyaya, Azerbaycan’da olan gerçekleri yaydik. Roketlerin ve kursunlarin altinda Türkiye basin mensuplari, yasananlari dünyaya yaydilar. Bilgiler öyle yayildi ki; dünyada bizi istemeyenler de artik buna karsi çikmadilar. Biz, iletisim savasinda da zafer kazandik. Sahada ordumuz kazandi, iletisim savasinda biz kazandik. Türkiye’de bu anlamda bize katkisi olmus habercilere, yazarlara ve basin mensuplarina derin minnettarlarimi sunuyorum. Kendim ve devletimin adina tesekkür ediyorum. Türkiye-Azerbaycan dostlugu bir model ve örnektir. Bu uluslararasi devletlerin arasinda olan iliskilerin üstünde olan bir iliskidir. Kars Antlasmasi’ndan 100 yil sonra Susa Beyannamesi’ne gelen yolda çok seyler elde ettik. Birbirimizin imkanlarindan yararlandik. Birbirimizin derdinde yaninda olma imkanlarini elde ettik’’ açiklamasinda bulundu.

Türk medyasinin Karabag savasinda verdigi destegin önemine deginen Prof. Dr. Aygün Attar, ’’44 günlük savas öncesinde, 44 günlük savas sürecinde ve savastan sonraki süreçte diplomatik savasin hala devam ettigi günümüzde, degerli soydaslarimiz can siperane sekilde Azerbaycan’in hakli sesini medya araciligiyla duyurmak için çirpindilar. 1918 senesinde Türkiye’nin çesitli cografyalarindan gelen bin 130 kisi Bakü’nün isgalden azad edilmesi için sehit oldu. Kardeslik destani kanla ve canla yazildi, bu bize kardesligi miras birakti. Türkiye, her zaman Azerbaycan’in hakli davasinda yaninda oldu’’ seklinde konustu.



Polemikmedya Yönetim Kurulu Baskani Hakan Kiliç ise söyle konustu: ’’44 günlük Karabag Zaferi’nde bizler de uyumadik. Sadece yayinlarimizla degil, Azerbaycan kökenli medya mensuplari olarak maddi katkilar yaptik. 44 gün boyunca sabah ve aksam moral haberleriyle Azerbaycan’in yaninda olduk. Kamuoyunu dogru bilgilendirmeye çalistik. Moralleri hep yüksek tutmaya çalistik’’.
Kaynak: İHA