Büyüksehir 3 Yilda 50 Bin 576 Sokak Hayvanini Misafir Etti

Türkiye’de sokak hayvanlari için yapilan en modern ve büyük tesislerden biri olan Denizli Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Barinma, Rehabilitasyon Merkezi 3 yildir can dostlara 5 yildizli otel konforunda hizmet veriyor. Kompleks bugüne kadar 50 bin 576 sokak hayvanini misafir etti.

Büyüksehir 3 Yilda 50 Bin 576 Sokak Hayvanini Misafir Etti
Denizli’de 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanlari Koruma Günü’nde ilk misafirlerini agirlamaya baslayan Denizli Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Barinma, Rehabilitasyon Merkezi ve Dogal Yasam Parki bugüne kadar 50 bin 576 sokak hayvani misafir etti. Sokak hayvanlarina yönelik daha modern ve konforlu sartlarda hizmet saglamak amaciyla Denizli Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi 5 yildizli otel konforunda hizmet veren tesis, bakimdan tedaviye, egitim çalismalarindan, serbest gezi parkurlari ve dinlenme alanlarina kadar birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor. 135 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan tesis sokak hayvanlarinin yani sira vahsi dogaya da el uzatarak, yarali halde getirilen kartal, atmaca, tilki, vasak, sincap ve leylek gibi yüzlerce hayvanin da tedavisini yaparak yasama döndürdü.

2021 yilinda 1276 can dost sahiplendirildi

Denizli Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Barinma, Rehabilitasyon Merkezi ve Dogal Yasam Parki’nda 2021 yilinda ise 7 bin 846 sokak hayvaninin tedavisi gerçeklestirilirken 6 bin 382’sinin de asilari yapildi. 3 bin 597 kisirlastirma isleminin yani sira yarali halde getirilen kartal, atmaca, tilki, vasak, sincap ve leylek gibi 283 yabani hayvaninda tedavisi gerçeklestirildi.

Tüm bu rakamlarin yaninda 2021 yilinda bin 276 sokak hayvani sahiplendirilerek yeni yuvalarina kavusturuldu. Minik Kalpler Can Dostlarimiz atiyor projesi kapsaminda ise 41 okula köpek kulübesi ile bakimini üstlenecekleri can dostlari teslim edildi.

Baskan Zolan: “Onlar bize emanet”

Türkiye’nin parmakla gösterecegi bir yatirim yaptiklarini vurgulayan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, "Hayvanlar da bu dünyanin bir parçasi, onlari aç, susuz, sevgisiz ve sahipsiz birakmamak gerekiyor. Bu düsünceyle bu projemizi gerçeklestirdik. Burada can dostlarimiz neye ihtiyaç duyar, nasil yasar ve rahat eder ona göre hareket ettik. Çünkü onlar bize emanet. Vatandaslarimizin çocuklariyla birlikte burada vakit geçirebilmesi için seyir terasi, dinlenme alanlari gibi bölümler de yaptik. Çok detayli düsünülmüs bir proje. Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye tasimak istiyoruz. Allah’imin yarattigi canlilara sahip çikmanin mutlulugunu ve huzurunu yasiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA