Baskan Büyükkiliç Sivil Toplum Kuruluslari Ile Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluslari temsilci ve üyeleri ile bir araya gelerek, 2021 yilinda gerçeklestirdikleri hizmetleri anlatti. Büyükkiliç, “Her kademedeki kardesimizin el birligi ile 16 ilçe belediye baskanimizin dayanismasi ile sehrimizde bir bereketi yasiyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç Sivil Toplum Kuruluslari Ile Bulustu


Emirgan’da gerçeklestirilen toplantiya Baskan Büyükkiliç’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardimcilari Serdar Öztürk, Hamdi Elcuman ve Bayar Özsoy ile Kayseri Sivil Toplum Kuruluslari temsilci ve üyeleri katildi.



“KAYSERI’DE BIRLIGIN, BERABERLIGIN BEREKETINI YASIYORUZ”

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, programda yaptigi konusmada, Kayseri’de dayanismanin bereketini yasadiklarini kaydederek, sunlari söyledi:

“Allah’a sükürler olsun her kademedeki kardesimizin el birligi ile 16 ilçe belediye baskanimizin dayanismasi ile sehrimizde bir bereketi yasiyoruz. Bazi seylerin yoklugunda kiymeti bilinir diye söylenir. Ama Cenab-i Allah yoklugunda kiymetini bilenlerden degil, varligina sükredenlerden eylesin. Bizi binlerce twitle yada sosyal medyadan veya arayarak gerçekten Istanbul’da magdur olup, ‘Kayseri’mizin kiymetini bilememisiz’ diye arayan kardeslerimizle çok çok muhatap olduk. Bu bizim sorumlulugumuzu arttirir. Simarmadan daha dikkatli olarak, bundan sonra daha da fazla hizmet etme sevkimizi arttirmalidir. Ben olayi böyle degerlendiriyorum. Kimsenin eksikligi ile biz kendimizi basarili olarak yorumlama durumunda degiliz. Tam aksine onlara da dua edip, oradaki vatandaslarimizin da magdur olmamasi için elbette ki bizlerin de varsa elimizden gelen çabayi göstermemiz gerektigi kanaatindeyim. Çünkü bizim felsefemizde Allah’a sükürler olsun, ayip örtücü olmak, baskasinin hatasiyla degil, kendi basarimizla, var ise yaptigimiz çalismalarla nefesimizi tüketmek dogru olandir.”

“MOBILYA FUARI’NA HAVA SARTLARINDAN DOLAYI GIDEMEDIK. DURUR MUYUZ, HAVAALANI INSAATINI INCELEDIK”

Kayseri Mobilyacilar ve Sanayiciler Dernegi Baskaninin daveti ile Kayserili mobilya üreticilerinin yaninda olmak amaciyla Istanbul’da gerçeklestirilen Mobilya Fuari için uçak bileti alarak havaalanina gittigini belirten Büyükkiliç, hava sartlarindan dolayi uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle gidemedigini, oradan insa çalismalari süren Kayseri Havalimani’na incelemede bulundugunu dile getirdi. Büyükkiliç, “Pazartesi günü Istanbul’a gidecektim. Biletimi aldim, havaalaninda bekledim burada ama gidemedim. Niye gidecektim. 138 tane Mobilya Fuari’nda Kayserili is adamlarimiz var. KAYMOS’umuzun kiymetli baskani israrla; ‘baskanim Bursa’ninki geliyor, falan yerinki geliyor, Inegöl’ün ki geliyor, bize sahip çikmiyorsunuz diye yorumlaniyor. Biz sizi seviyoruz, aramizda görmek istiyoruz.’ Biz de hadi besmeleyi çektik, havaalaninda bekledik, uçaklar rötar, rötar, rötar, sonunda iptal çekti. Mesaiyi havaalaninda yaptik. Durur muyuz, hemen havaalaninda yapilan insaat alanini gezdik. Orada biliyorsunuz havalimani büyütülüyor. Orasi ile ilgili bilgi aldik. Genel müdürümüzü aradik. Ve hemen genel müdürümüze dedik, bak senin adina ben burada teftisleri yapiyorum, incelemeler yapiyorum, sen de ödeneklerin hizlandirilmasi, arttirilmasi için gayret göster falan diye böyle muhabbet ettik” diye konustu.



“ÇEVRE ILLERIMIZDEN ARAYIP ‘BASARINIZI TAKIP EDIYORUZ, BIZIM YOLLARI DA AÇSANIZ’ DIYORLAR”

Gerçeklestirdikleri hizmetlerin takdirle takip edildigini belirten ve çevre illerden kendilerine hizmet talebinde bulunuldugunu aktaran Baskan Büyükkiliç, konuya iliskin söyle konustu:

“Kayseri’mizle ilgili, gerek üniversitelerimiz ile gerek Erciyes Kayak Merkezimiz ile Kayseri’de belediyecilik anlayisiyla ilgili 1994’ten beri ayristirmadan, ötekilestirmeden, birlikte hareket etmenin bereketi ile insani yasat ki devlet yasasin felsefesi ile bir noktaya gelmeye çalistik. Bakin, bazi seyleri anlatirken övünüyor gibi oluyoruz ama inanin öyle degil. Yaptiklarimizi anlatmaya bile haya ediyoruz, ihtiyat ediyoruz. Fakat anlatilmasi lazim geldigini de biliyoruz. Bu arada anlatinca da baska beklentiler de çikiyor. Onu da söyleyelim. Adana’dan ariyorlar, Yozgat’tan ariyorlar, çevre illerimizden. Baskanim basarinizi takip ediyoruz, yollar açtiginizi da biliyoruz. Bizim yollari da açsaniz elinizde mi kalir diyorlar.”

“HAKKARI’DEN ARAYIP YOL AÇMA TALEBINDE BULUNDULAR. TOMARZA’DAN VATANDASIMIZ YOLLARIN AÇILDIGINI SÖYLEDI”

Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluslari bulusmasinda konusan Büyükkiliç, Hakkari Il Baskani’nin kendisini aradigini ve karda kapanan yollari Büyüksehir Belediyesinin açtigini gördügünü, Il Baskani’nin kendilerinden is makinesi talep ettigini dile getirerek,

“Aksam Hakkari Il Baskani mesaj atmis. Oradan görüntüleri de atmis, su durumdayiz, bize ne olur bir kepçe, loder mi diyor yazmis kendine göre. Vallahi biz kiralayarak hizmet aliyoruz. Bizim böyle bir sansimiz yol dedim hizmeti satin aliyoruz. Ama belediyeler birligine müracaat et, ben de orada encümendeyim. Gerekirse orada söylerim, varsa, sartlar müsait olursa yardimci olurlar seklinde cevap yazmak durumunda kaldim. Bunlari niye söylüyorum. Birbirimizin kiymetini bilecegiz. Biz sizlere minnet duyuyor, dua ediyor, tesekkür ediyoruz. Siz bizlere hizmet firsatini veriyorsunuz. Elhamdülillah insanlarin hayirlisi da onlarin hizmetkâri olan felsefesi ile insallah hayirli insan olma lütfuna ereriz diye de her biriniz ayri ayri dua ediyor. Allah’a sükürler olsun, Kayseri’mizde adeta ekiplerimiz, kelimenin manasi ile karin havada yakalanmasi için seferber bekliyor, tuzumuz, solüsyonumuz, araçlarimiz, ekiplerimiz... Tomarza’nin bir köyünden de bana bir vatandas yaziyor. Baskanim, anayollari açtilar, köyün diyor köy. Benim evin önünü açmadilar diyor. Elhamdülillah. Bunu diyorsa, bu bizim için çok büyük bir duadir. Deseydi ki baskanim köyün yolunu bile açamadilar birak benim evi falan deseydi, o bizim için agir bir sinav olurdu. Biz olayi böyle görüyoruz. O açidan her alanda sizlere layik olma yönünde gayret gösteriyoruz. Dolu dolu 2021 geçirdik. Dolu dolu 2019, 2020 geçirdik. 20 aydir, simdi 21 aydir genel sekreterim diyor ki Allah’a sükür hiçbir kredi almadan bütçemizi denklestiriyoruz, hatta ilave de 300 milyon 2021 bütçesine ek bütçe yaptik diyor. O bize, biz ona tesekkür ediyoruz. Biz ekibimize tesekkür ediyoruz. Bu noktadayiz. Bunlari sükür vesilesi olsun, bilin diye, sizlere layik olmak için. Ha bizim disimizda birileri yaygara koparmis, efendim kendi kendine ilave cümleler sarf etmis, bunlari hiçbirimiz dinlemiyor, kulaklarimiz tikiyor, önümüze bakiyor, isimize bakiyoruz. Allah’a sükür 30 büyüksehrin içerisinde yatirimlar baglaminda, yüzde 60’a yakin bütçesinin, kaynaklarinin yüzde 60’ini yatirimlarina ayiran bir belediye olarak birinci siradayiz.”

Kayseri Gönüllü Toplum Kuruluslari Temsilcisi Ahmet Tas ise Türkiye’nin, dünyanin bir çok yerine yardim götüren, problem çözen, arabuluculukta bulunan bir ülke haline geldigini ifade ederek, Büyüksehir Belediyesi ile Baskan Büyükkiliç’a gerçeklestirdigi etkinlikten dolayi için tesekkür etti.
Kaynak: İHA