14. Ayder Kar Festivali'nin Ilk Günü Renkli Görüntülerle Son Buldu

Rize’nin Çamlihemsin ilçesine bagli dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi’nda bu yil 14. kez düzenlenen Kar Festivali ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu.

14. Ayder Kar Festivali'nin Ilk Günü Renkli Görüntülerle Son Buldu
Çamlihemsin Kaymakamligi, Çamlihemsin Belediyesi ve Ayder Turizm Dernegi tarafindan düzenlenen Ayder Kar Festivali, Covid-19 pandemisi nedeniyle 2 yilin ardindan bu yil kaldigi yerden devam etti. 14.’sünün gerçeklestirildigi Ayder Kar Festivali bu yil renkli görüntülere sahne olurken, festival öncesinde yaylada yogun güvenlik önlemi alindi.

Vatandaslar yanlarinda getirdikleri musambalar, naylon posetler, çöp posetleri ve sambrelleri ellerine alarak festival alaninin bulundugu tepenin en üst kismina kadar tasiyarak oradan kaymaya basladi.

Yari yolda çarpisanlarin yani sira sonunda duramayanlar eglenceli dakikalar yasarken, izleyenlere de bir görsel sölen sundu.

Her yil trafik nedeniyle aksamalarin yasandigi Ayder Yaylasi’nda bu yil araçlar için farkli bir önlem alindi. Ayder’in girisinde yeni yapilan otoparka alinan araçlarin yayladaki festival alanina kadar gitmesine izin vermedi. Bunun yerine hazirda bulunan 60 araç vatandaslari araçlarin birakildigi yerden festival alanina kadar tasidi.

Öte yandan, yarin da çesitli eglenceler ile devam edecek olan Kar Festivali’ne bu yil 60 binin üzerinde misafir katilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA