ABD'den Rusya'ya beklenen yanıt geldi! Ukrayna'da şimdi ne olacak?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, güvenlik tekliflerine ilişkin ABD'nin yazılı yanıtını aldığını açıkladı. Rusya, Ukrayna konusundaki güvenlik teklifleri ile ilgili ABD'den yazılı yanıt beklediklerini açıklamıştı..

ABD'den Rusya'ya beklenen yanıt geldi! Ukrayna'da şimdi ne olacak?
ABD'den Rusya'ya beklenen yanıt geldi! Ukrayna'da şimdi ne olacak?
Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın bakanlık binasına geldiği belirtildi.

Sullivan'ın, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile görüştüğü bilgisine yer verilen açıklamada, 'ABD Büyükelçisi, Rusya'nın güvenlik tekliflerine ilişkin ABD'nin yazılı yanıtını teslim etti.' ifadesi kullanıldı.

BİR AÇIKLAMA DA ABD'DEN

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Diyaloğa açık olduğumuzu ve diplomasiyi tercih ettiğimizi Rusya'ya ilettik. NATO da kendi cevabını Rusya'ya verecek.

Blinken, ABD'nin Rusya'ya, nükleer füze dahil Avrupa'daki stratejik silahların azaltılması için New START anlaşmasına ek mutabakat yapabilecekleri teklifinde bulunduğunu açıkladı.

LAVROV: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

Geçtiğimiz saatlerde konuya ilişkin açıklama yapan Lavrov, ABD'nin talep etmesi halinde güvenlik önlemleri konusundaki yanıtı yayınlamayacaklarını belirterek, güvenlik alanında her türlü senaryoya hazır olduklarını dile getirmişti.

Lavrov, 'Eğer güvenlik tekliflerimize yapıcı yanıt gelmezse ve Batı agresif yoldan yürümeye devam ederse, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in defalarca dediği gibi, Moskova gerekli önlemleri alacak. Rusya'nın ve Rus halkının güvenliği kesinlikle öncelikli ve her koşulda sağlam şekilde sağlanacaktır.' ifadelerini kullanmıştı.