Otogardan Çıkış Yasağı Bitti Mi? 25 Ocak İstanbul Otogarı Açıldı Mı?

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle alınan önlemler kapsamında otobüs seferlerinin durdurulması yer alıyor. Seyahat planı olan birçok kişi ise konu hakkında araştırmalara başladı. Peki, İstanbul otogardan çıkış yasağı ne zaman bitecek? İstanbul jar yağışı ne kadar sürecek? Otogar ne zaman açılacak? İşte merak edilenler...

Otogardan Çıkış Yasağı Bitti Mi? 25 Ocak İstanbul Otogarı Açıldı Mı?
İstanbul’da artan kar yağışı sebebiyle alınan önlemler arasında otogardan çıkış yasağı da yer alıyor. Etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle birçok vatandaşın yolda kalmasının ardından İstanbul Valiliği tarafından konuyla ilgili birçok önlem alındı. İdari izinlerin ve çıkış yasaklarının getirilmesinin ardından şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar da otogarlarda mahsur kaldı. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında otogardan çıkış yasağı kaldırıldı mı ve 25 Ocak İstanbul otogardan çıkış yasağı bitti mi sorusu yer alıyor. Birçok kişi seyahat planlarının aksamasından dolayı oldukça şikayetçi. Konu kapsamında valilikler tarafından yapılacak açıklamalar ilgiyle takip ediliyor. İstanbul otogarı ne zaman açılacak ve İstanbul otobüs seferleri ne zaman başlayacak soruları hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Otogardan Çıkış Yasağı Bitti Mi? 25 Ocak İstanbul Otogarı Açıldı Mı?

25 Ocak İstanbul Otogardan Çıkış Yasağı Bitti Mi?


Birçok kişi tarafından merak edilenler arasında otogardan çıkış yasağı bitti mi ve İstanbul otogarı ne zaman açılacak soruları yer alıyor. Konuyla ilgili olarak birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamayla İstanbul’da şiddetini arttıran kar yağışına önlem olarak otobüs seferlerinin durdurulduğu aktarıldı. Yerlikaya “Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın saat 09.00’a kadar durdurulmuştur.” ifadelerini kullandı. Buna göre yeni bir karar alınmadığı takdirde 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09:00’a kadar İstanbul’da tüm otogarlardan çıkışların durdurulduğu söylenebilir. Bu aynı zamanda İstanbul’dan yola çıkacak olan tüm şehirler arası otobüs seferlerinin de iptal olduğu anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından mağdur olan birçok vatandaş zor anlar yaşadı. Yaşadığı zorlukları kameralara aktaran yolcu Cuma Pişkin konu kapsamında “Kahramanmaraş’a gideceğiz İstanbul’dan çıkış vermediler gece belediyeden yemek getireceğiz dediler, getirmediler aç susuz kaldık” ifadelerini kullanırken Ali Yücel Aydın isimli yolcu ise “Günlerdir yoldayız böyle bir rezalet görmedik ne soran var, yolcular perişan oldu daha yeni geldik bugün de çıkış vermezler bize ne yapacağız bilmiyorum” açıklamasında bulundu.


Otogardan Çıkış Yasağı Bitti Mi? 25 Ocak İstanbul Otogarı Açıldı Mı?

İstanbul Kar Yağışı Ne Zaman Bitecek?


İstanbul’da kar yağışının etkili olmasının ardından birçok sorun ortaya çıktı. Hayatın felç olmasının ardından alınan önlemler kapsamında otobüs seferleri de durduruldu. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar tarafından en sık aratılanlar arasında ise İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek sorusu yer alıyor. Konuyla ilgili olarak kar yağışının perşembe gününe kadar etkili olacağı belirtildi. Yapılan uyarılarda ise “Deniz etkisi dediğimiz kar yağışı başladı. 18.00'dan sonra esasen başlayacak. Anadolu Yakası'nı etkileyecek. Deniz etkisi İstanbul'da 3 gündür etkili. Bugün de akşam saatlerinde deniz etkisi olarak kuzey bölgelerden başlayarak gelecek. Umarız dünkü gibi olmaz. Dünden herhalde ders almışızdır, erkenden evlerimize çekilelim. Araçlarımızla yola çıkmayalım.” ifadeleri kullanılarak vatandaşların dikkatli olması gerektiği aktarıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili olarak "İklim koşullarına göre belirli kesimlerde tutup yolu açık tutmaya çalışıyoruz. hızlı trenlerimiz çalışmaya devam ediyor. Marmaray'ı dün akşam 24 saat çalıştırdık. Bu akşam ve yarın akşam da 24 saat ücretsiz çalışacak." açıklamasında bulundu. MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit,ise İstanbul’da kar yağışının ne zaman biteceği hakkında gelen sorular üzerine “Yaptığımız son değerlendirmelere göre İstanbul’da kar yağışlarının aralıklarla orta kuvvetlerde devam etmesini bekliyoruz. Çarşamba sabah saatlerinden sonra İstanbul’da kar yağışının ara vermesini Çarşamba gece tekrar başlayıp Perşembe sabah saatlerine kadar devam ettikten sonra İstanbul’u kar yağışı olarak terk etmesini bekliyoruz. Cuma günü İstanbul’da kar yağışı yok ancak önümüzdeki 3 gün boyunca özellikle gece sıcaklıkları sıfırın altında olacağından dolayı buzlanma ve don olayı riski İstanbul’da devam ediyor” cevabını verdi.