Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı kek birçok kişi tarafından merak edilen lezzetler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili en sık aratılanlar arasında ise ıspanaklı kek nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır? Ispanaklı kek püf noktaları neler? Ispanaklı kek kaç kalori? İşte merak edilenler...

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Kek Tarifi
Ispanaklı kek birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. En sevilen lezzetler arasında yer alan ve birçok kişi tarafından sık sık tercih edilen bu lezzet sık sık aratılmaktadır. En merak edilenler arasında ise ıspanaklı kek nasıl yapılır ve evde kolay ıspanaklı kek tarifi yer almaktadır. Hem sağlığa olan faydasıyla hem de mükemmel lezzetiyle evinizde kolaylıkla bu tarifi yapabilirsiniz. Uğraştırıcı gibi gözüktüğü için birçok kişi tarafından hazır olarak tüketiliyor. Fakat evde oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ispanaklı kek nasıl yapılır ve ıspanaklı kek püf noktaları için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Ispanaklı Kek İçin Gerekli Malzemeler


Ispanaklı kek birçok kişi tarafından merak edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Konu kapsamında birçok kişi bu keki yapmak için detayları araştırıyor. Ispanaklı kekin malzemeleri oldukça basit birkaç üründen oluşur. İşte ıspanaklı kek için gerekli malzemeler;


100 gram ıspanak yaprağı (sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)

1,5 su bardağı sıvı yağ

Kek için:

1,5 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1,5 su bardağı süt

3,5 su bardağı elenmiş un

2 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?


Ispanaklı kek birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise Ispanaklı kek nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Ispanaklı kek yapmak için ilk olarak rondoda yıkadığınız ıspanakları çekin. Ardından püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Ayrı bir kaba yumurta ve şekeri alarak köpük kıvamı alana kadar çırpın. Süt ve püre haline gelmiş olan ıspanağı da ekleyerek karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız keki kalıba dökün. Bu noktada kalıbınızı yağlamanız kekin yapışmaması açısından büyük önem taşımaktadır. Borcam veya kek kalıbına harcınızı boşalttıktan sonra önceden ısıtılmış fırına koyun. 45 dakika boyunca pişirin. Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakın. Kekinizin içini çektiğinden emin olduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Ispanaklı kekinizi artık tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Kek Püf Noktaları Neler?


Ispanaklı kek hakkında sık sık aratılanlar arasında ıspanaklı kek püf noktaları yer alıyor. Bu sebeple birçok kişi konuyla ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Yaptığı lezzeti bir üst noktaya taşımak isteyenler tarafından oldukça aratılan bu durum hakkında birkaç tavsiyede bulunabiliriz. Öncelikle kekinizi yaparken yumurta ve şekeri iyice çırptığınızdan emin olmalısınız. Bu sayede kekiniz daha iyi kabaracak ve yumurta kokusu gelmeyecektir. Keki fırına koyduktan sonra kapağını sık sık açmamaya da özen gösterin. Bu şekilde çok daha kabarık ve lezzetli bir kek elde edebilirsiniz.


Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı kek birçok kişi tarafından sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu nedenle sık sık aratılanlar arasında ıspanaklı kek kaç kalori sorusu yer almaktadır. Ispanaklı kekin 1 porsiyonunda yaklaşık 320 kalori bulunur. Bu sebeple aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.