Bayburt'ta Karin Tadini Posetle Kayan Çocuklar Çikardi

Bayburt’ta yagan karin tadini yariyil tatilinde bulunan küçük çocuklar çikardi. Belediye ekipleri ise yogun karla mücadele çalismalarini sürdürüyor.

Bayburt'ta Karin Tadini Posetle Kayan Çocuklar Çikardi
Bayburt merkezde kar yagisi araliklarla etkisini sürdürüyor. Kar ve tipi yüksek kesimlerde ulasimda aksamalara neden olurken karayollari, il özel idaresi ekipleri ve belediye ekipleri karla mücadele çalismalarini yogun bir sekilde devam ettiriyor.

Bayburt-Erzurum kara yolu Kop Dagi Geçidinde tipi ve sürgün nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yasiyor.

Karin tadini ise her zamanki gibi çocuklar çikariyor. Ellerine aldiklari posetle dik yamaçlardan dakikalarca kayan çocuklar soguk havaya aldiris etmiyor. Eglenceli vakit geçiren çocuklar yariyil tatilinde kar keyfi yasadiklarini kaydetti.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayi ile birlikte pus hadisesinin görülecek.

Sicakliklarin mevsim normallerinin altinda seyredecegi kaydedilerek rüzgârin güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklendigi belirtildi.

‘Çig uyarisi’

Yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

‘Buzlanma ve don uyarisi’

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde azalma vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.
Kaynak: İHA