Yunanistan'i Kar Firtinasi Vurdu

Yunanistan’i “Elpis” adi verilen kar firtinasi vurdu. Ülkenin birçok bölgesinde yogun kar yagisi yasaniyor.

Yunanistan'i Kar Firtinasi Vurdu
Yunanistan’i “Elpis” adli kar firtinasi vurdu. Ülkenin birçok bölgesindeki yogun kar yagisi nedeniyle baskent Atina’nin çevresindeki en büyük otoyolu Attiki Odos da dahil olmak üzere birçok merkezi yol trafige kapanirken, toplu tasimada aksakliklar yasaniyor. Kar firtinasi nedeniyle bazi bölgelerde de elektrik kesintisi yasandigi ifade edildi.

Attika Odos Otoyolu’nu isleten sirketin yogun kar yagisina ragmen geçisleri ücretsiz hale getirmemesi giselerde yasanan beklemeler nedeniyle yoldaki trafigi artirirken, bazi sürücüler 5 saat yolsa mahsur kaldi. Gelen tepkiler ve yogun kar yagisinin ardindan geçisleri ücretsiz yapan sirket kamuoyundan özür diledi.

Iklim Krizi ve Sivil Koruma Bakani Christos Stylianidis yaptigi açiklamada, kar firtinasinin önümüzdeki saatlerde daha da kötülesecegini vurgulayarak, Attika Odos Otoyolu’nun saatlerce kapali kalmasindan sorumlu olanlarin cezalandirilmasini istedi.

Elektrik kesintileri ile mücadele sürüyor

Yunanistan Elektrik Dagitim Sebekesi Isletmecisi (HEDNO) tarafindan yapilan açiklamada, ekiplerin elektrik kesintilerini gidermek için var güçleriyle çalistigi ifade edilerek, kesintilerden en çok etkilenen bölgelerin Dogu Attika, Egriboz Adasi, Orta Yunanistan ve Güney Pelion Dagi bölgesi oldugu aktarildi.

Yüz yüze egitime ara verildi

Baskent Atina’nin da içinde yer aldigi Attika bölgesinde bugün ve yarin okullarda yüz yüze egitime ara verilirken, derslerin çevrimici olarak yapilacagi belirtildi.

Atina Uluslararasi Havalimani’na yapilan metro seferleri iptal edildi

Yogun kar yagisi nedeniyle Atina Uluslararasi Havalimani’na metro seferleri iptal edilirken, çok sayida otobüs ve tramvay hattinda seferlerin azaltildigi aktarildi.

Hükümet sözcüsü Yiannis Economou yaptigi açiklamada, Attika’daki kar yagisinin yogunlasacagi ve yarinda devam edecegini belirterek, kötü hava kosullarinin yol açtigi sorunlarin çözümü için gerektiginde yerel yönetimlerle is birligi içinde müdahale edebilmek için devlet mekanizmasinin tam olarak devreye girdigini ifade etti.

Kaynak: İHA