Kusadasi Belediyesi Hijyen Çalismalarini Sürdürüyor

Geçtigimiz yil 73 bin ton 591 kilogram evsel atik ile 2 bin ton 710 kilogram ambalaj atigi toplayan Kusadasi Belediyesi, kent genelindeki periyodik temizlik çalismalarinin yani sira farkli mahallelerde yürüttügü hijyen çalismalarini da araliksiz sürdürüyor.

Kusadasi Belediyesi Hijyen Çalismalarini Sürdürüyor


“Daha temiz bir Kusadasi” hedefiyle kentin 23 mahallesinde 7/24 mesai yapan Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, bir yandan rutin temizlik faaliyetlerini aksatmadan yerine getirirken bir yandan da dezenfeksiyon çalismalarina devam ediyor. Geçtigimiz yil kent genelinden 73 bin ton 591 kilogram evsel atik ile 2 bin ton 710 kilogram ambalaj atigi toplayan Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, çöp konteynerlerinin hijyenini saglamak amaciyla da periyodik araliklarla çalisma gerçeklestiriyor.

Son olarak Türkmen Mahallesi’nde yer alan çöp konteynerlerini hijyenik hale getiren ekipler, yer üstü ve yer alti akilli çöp konteynerlerini özel olarak tasarlanan araçlarla dezenfekte ederken galvaniz çöp konteynerlerini ise yüksek sicakliktaki su ve özel solüsyonlar araciligiyla dezenfekte etti. Konteynerlerin kötü kokudan ve kirden bütünüyle arindirildigi çalisma sirasinda halk ve çevre sagligina zarar vermeyen bitkisel deterjanlar kullanildi.
Kaynak: İHA