Ilaci Biten Hastanin Yardimina Ekipler Yetisti

Malatya’da etkili olan yogun kar yagisinin ardindan ilaci biten kronik seker ve tansiyon hastasi Fatma Sasa’nin yardimina Battalgazi Belediyesi ekipleri yetisti. Ekipler, zorlu bir yolculugun ardindan Fatma teyzenin kizindan aldigi ilaçlari, 67 yasindaki hastaya ulastirdi.

Ilaci Biten Hastanin Yardimina Ekipler Yetisti
Malatya’da etkili olan kar yagisinin ardindan birçok vatandasin yardimina kosan Battalgazi Belediyesi ekipleri, bu kez de ilaci biten bir hastanin yardimina yetisti. 67 yasindaki kronik seker ve tansiyon hastasi Fatma Sasa’nin kizi Ayse Ercan, annesinin günlük olarak kullandigi ilaçlarin bittigini ve eczaneden aldiklari ilaçlarin mutlak manada Çamurlu mahallesinde ikamet eden annesine yetistirilmesi gerektigini belirterek, Battalgazi Belediyesi ekiplerinden yardim talebinde bulundu. Yardim talebi üzerine harekete geçen ekipler, ilçe merkezinde ikamet eden Ayse Ercan’dan aldiklari ilaçlari teslim etmek için Çamurlu mahallesinin yolunu tuttu. Yogun tipi nedeniyle daha fazla ilerlemeyen ekipler, yolun geri kalan kismini yürüyerek asti. Zorlu yolculugun ardindan Fatma teyzenin evine ulasan ekipler, seker ve tansiyon hastasi teyzeye ilaçlarini teslim etti. Ilaçlarina kavusan Fatma teyze, dualarla karsiladigi ekiplere ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini iletti.

“Tek bir telefon ile yardimimiza kostular”

Annesine ilaçlari yetistirmek için Battalgazi Belediyesi’nden yardim talep ettigini ve bu talebin aninda karsilik buldugunu aktaran Ayse Ercan, “Kronik seker ve tansiyon hastasi annemin ilaçlari bitmisti. Yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle Çamurlu mahallesinde ikamet eden anneme ilaçlarini ulastiramadik. Battalgazi Belediyesi’ni aradik ve durumu yetkililere ilettik. Tek bir telefonla yardimimiza kostular. Devletimiz ve Battalgazi Belediyemiz her zaman bizim yanimizda. Hasta annem 67 yasinda ve ilaçlarini günlük olarak almasi gerekiyor. Annem birkaç gündür ilaçlarini alamiyordu. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sikintili günlerimizde her zaman yanimizda olan Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’den ve ekiplerden Allah razi olsun. Kazasiz belasiz ekipler ilaçlari anneme ulastiracaklar ve bizimde içimiz rahat edecek” seklinde konustu.

Ekiplerin yogun çabasinin ardindan ilaçlarina kavusan Fatma Sasa ise “Allah devletimizden ve Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’den razi olsun. Benim ilaçlarimiz bitmisti. Ilaçlarimi almam gerekiyordu. Kizima telefon açtim söyledim. Kizimda Battalgazi Belediyesi’ni aramis. Ekipler bu kar yagisina ragmen ilaçlarimi getirdiler. Sebep olandan Allah baskanimizin ne muradi varsa versin” dedi.

Kaynak: İHA