Batman'da Bir Araya Gelen STK'lar Sahipsiz Hayvanlari Unutmadi, Dogaya Yem Birakti

Batman’da, her sene kis mevsiminde düzenlenen besleme etkinligi, bu yil da duyarli sivil toplum kuruluslarinin katilimi ile gerçeklestirildi. Hayvan severler, kar yogunlugunun fazla oldugu yüksek kesimlerde açlik çeken sahipsiz hayvanlar için yem birakti.

Batman'da Bir Araya Gelen STK'lar Sahipsiz Hayvanlari Unutmadi, Dogaya Yem Birakti
Batman’da, bir araya gelen STK’lar, her sene kis mevsiminde düzenlenen besleme etkinligini bu yilda gerçeklestirdi. Batman Çevre Gönüllüleri Dernegi ve Bir Kalp Bin Umut Derneginin ev sahipliginde düzenlenen etkinlige, Haçiko, Kizilay, Türkiye Emekliler Dernegi, Teknikerler Dernegi, Eczaci Teknisyenleri Dernegi destek verdi. Gönüllüler, market ve kasaplardan atik topladi, çuvallarla bugday alarak Batman-Kozluk yolunda Yenidogan köyüne tasidi. Köy muhtarinin da eslik ettigi etkinlikte agaçlara kuslar için elma asildi, kuslar için yem serpildi, tavuk ve et atiklari dogaya birakildi.

10’dan fazla sivil toplum örgütünün katildigi etkinlikte konusan Çevre Gönüllüleri Dernek Baskani Hasan Argünaga, ne zaman kar yagsa eskilerin dogaya ava çiktigini ve dogadaki canlilarin yasam haklarina saldirdigini belirtti.

Uzun yillardir Batman’da, bir duyarlilik olusturmak için sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldiklerini hatirlatan Argünaga, "Dogadaki canlilarin yasam haklarina dikkat çekmek için kar yagdiginda basin açiklamasi yaparak kitlelere mesaj veriyoruz. Bir kez daha bugün Yenidogan köyünde bir araya geldik. Çevre dostu olarak çok sayida sivil toplum örgütü, Batman Bir Kalp Bin Umut Platformu’nun organizasyonuyla Batman Çevre Dernegi’nin de destegiyle bir araya geldik. Bizim amcacimiz dogadaki tüm canlilarin, hayvanlarin yasam haklarina dikkat çekmek, onlarin da bizler gibi yasam haklarinin olduguna dikkat çekmektir. Bizim amacimiz bütün hayvanlari korumak. Bütün hayvanlara yem saglamak, yiyecek saglamak degildir. Ancak biz, toplumsal bir farkindalik olusturmak istiyoruz. Bir toplumsal bilinç olusturmak istiyoruz. Bu vesileyle bir araya geldik. Mesajimiz kamuoyunadir, nettir. Dogadaki canlilar bize emanettir. Bizim onlari korumamiz, yasam haklarina dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Bir Kalp Bin Umut Platformu Baskani Veysi Mercimekçi ise yaklasik olarak 10 sivil toplum örgütünün bu etiklikte yer aldigini söyledi.

Mercimekçi, “Batman Çevre Gönüllüler Dernegi ve Bir Kalp Bin Umut Platformu olarak yillardan beridir soguk kis aylarinda yagan kar yagisindan itibaren dogada bulunan tüm canlilara yasam mücadelelerine destek verebilmek için bir çalisma yürütüyoruz. Bugün bu çalismaya yaklasik 10’nun üzerinde sivil toplum örgütü katilmistir. Ve ben buradan hepsine tek tek tesekkür ederim. Özellikle de Haçiko Dernegi’ne de desteklerinden dolayi tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA