Sehri Etkisi Altina Alan Kar Sürücülere Çile, Çocuklara Nese Oldu

SAMSUN – Samsun’da etkili olan yogun kar yagisi nedeniyle yollar buz pistine döndü, çok sayida kaza yasandi.

Sehri Etkisi Altina Alan Kar Sürücülere Çile, Çocuklara Nese Oldu
Aksam saatlerinde baslayan kar yagisi kazalari da beraberinde getirdi. Kayganlasan yollar araçlar için buz pistine döndü. Sehri etkisi altina alan kar sürücülere çile, çocuklara ise nese oldu.

Sürücüler art arda meyanda gelen kazalar sonucu buz gibi yollarda kenara park yapmaya çalisirken, kar lastigi ve zinciri olmayan araçlar ise zor anlar yasadi. Birçok kazanin meydana geldigi Samsun’da yolda kalan araçlari kurtarmak için verilen çabalar da ilginç görüntüler olusturdu.

Vatandaslar kimi zaman araçlarin kaputuna çikarak ön tekerlere agirlik olusturmaya çalisirken bazen de kardan kendi ekseni etrafinda dönüp refüje çarpan araçlari tekrar yola soktular. Buz pistine dönüsen yollarda hakimiyet saglayamayan araç sürücüleri ise araçlarini yol kenarlarina çekerek yollarin ulasima açilmasini bekledi.

Karin yogun sekilde etkili oldugu iç kesimlerdeki ilçelerde ise trafik ekipleri tedbirsiz sürücülerin geçisine izin vermedi. Havza-Kavak ilçeleri arasinda seyahat etmek isteyen sürücüleri kontrol eden ekipleri, araç ve ekipmanlari olmayan sürücüleri geri döndürdü. Samsun-Ankara yoluna çikacak araçlari da kontrol eden ekipler, uygun olmayan araçlarin geçisine izin vermedi.

Birçok kazanin meydana geldigi Samsun’da yolda kalan araçlara yardim eden vatandaslar, “Bu afet Allah’tan geldi. Buna yapacak bir sey yok. Bazi sürücüler tedbirsiz, kar lastiksiz yola çikmislar. Bizler de elimizden geldigince yardim ediyoruz. Ekipler de bir yandan çalisiyor. Ben az önce de gördügünüz gibi yolda kayan araçlarin kaputuna çikarak agirlik olusturuyorum. Böyle birçok araci kaza yapmaktan kurtardik. Insanlar olarak birbirimize yardim ederek bu güçlüklerden kurtulabiliriz” dediler.

Yolun açilmasini bekleyen sürücüler de sunlari söyledi:

“Yokus çikarken zorluk çekmedik ama bayir asagi inmek bayagi tehlikeli oldu. Birçok araç kayarak kaza yapti. Bizler de yaklasik 1 saattir yol kenarinda ulasimin açilmasini bekliyoruz. Kar böyle yagmaya devam ederse sabaha kadar yolda bekleyen araç kuyrugu gittikçe uzar.”

Sehri etkisi altina alan kar yagisinin birkaç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA