Alman Koramiral Putin'i Öven Sözlerinin Ardindan Gelen Tepkiler Üzerine Görevinden Istifa Etti

Almanya’da Deniz Kuvvetleri Komutani Koramiral Kay-Achim Schönbach, Rusya Devleti Baskani Vladimir Putin’i öven sözlerinin ardindan gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti.

Alman Koramiral Putin'i Öven Sözlerinin Ardindan Gelen Tepkiler Üzerine Görevinden Istifa Etti
Hindistan’da bir düsünce kurulusunun düzenledigi etkinlikte konusan Schönbach, Vladimir Putin’in gerçekten istedigi seyin "esit düzeyde saygi" oldugunu söyledi.

Schönbach, "Ona istedigi ve muhtemelen hak ettigi saygiyi vermek kolay" dedi.

Rus birliklerinin Ukrayna’yi isgal edebilecegi korkusunu da "saçma" olarak nitelendiren Schönbach "Kirim yarimadasi gitti, geri gelmeyecek, bu bir gerçek" dedi.

Koramiralin Ukrayna ihtilafiyla ilgili açiklamalarinin ardindan Ukrayna Disisleri Bakanligi, Almanya’nin Ukrayna Büyükelçisi Anka Feldhusen’i Disisleri Bakanligina çagirarak Schönbach’in ifadelerinin kabul edilemez oldugunu belirtti.

Alman Federal Savunma Bakanligi yaptigi bir açiklamada, Schönbach’in açiklamalarinin bakanligin "Içerik veya söylem olarak hiçbir sekilde hiçbir pozisyonuna uymadigini" belirtti.

Donanma basin ve bilgi merkezi araciligiyla bir açiklama yapan Schönbach, "Federal Savunma Bakani’ndan beni Koramiral olarak görev ve görevlerimden derhal serbest birakmasini rica ettim. Hindistan’da güvenlik ve askeri politika üzerine yaptigim düsüncesiz yorumlar görevli oldugum yere giderek daha fazla zarar veriyor. Alman Donanmasi’nin ve hepsinden önemlisi Federal Almanya Cumhuriyeti’nin daha fazla zarar görmesini önlemek için bu adimi gerekli görüyorum. Federal Bakan talebimi kabul etti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA