43 Ilin Geçis Güzergahinda Yogun Kar Yagisi Etkili Oldu

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi kilit kavsak Kirikkale’de, kar yagisi etkili oldu. Karayollari ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalismalari yaparak tüm seritleri ulasima açik hale getirdi.

43 Ilin Geçis Güzergahinda Yogun Kar Yagisi Etkili Oldu
Yurdun birçok sehrinde etkili olan kar yagisi, 43 ilin geçis güzergahi Kirikkale’de de dün aksam saatlerinde basladi.

Karayollari ekipleri karla kaplanan yollarda küreme yaparak tüm seritleri ulasima açik hale getirdi. Sürücüler, tamamen açilan yollarda rahat ilerledi. Ayrica yolda olusabilecek buzlanmaya karsi tuzlama çalismasi da yapildi. Öte yandan Kirikkale Belediyesi de sehir içi sokaklarda ve ana arterlerde kar küreme ve solüsyon çalismasi yapti.

Lapa lapa yagan karin ardindan sehir merkezi beyaza büründü. 7’den 70’e herkes karin tadini çikartmak için sokaga çikti. Bazi vatandaslar yagan karin altinda yürüyüs yaparken bazilari ise kar topu oynayip eglenceli vakit geçirdi.

Mustafa Ünal (20) "Kar yagisi güzel oldu kuraklik vardi. Bu kari uzun zamandir bekliyorduk. Kar yagisi güzel oldu egleniyoruz. Bereket Yagiyor Allah’a sükür" dedi.

Elvanur Dinç (9), Kar yagdigi için çok mutluyum. Kaç yildir kar yagmiyordu. Kar yagdigi için çok sevindim. Kar topu oynuyorum. Kardan adam yapiyorum" seklinde konustu

Eymen Mert Dogan (8), "Çok mutluyum hiç kar yagmiyordu simdi yagdi oynuyoruz. Kardan adam yapiyoruz. Kartopu oynuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA