Bursa Valisi Canpolat, ''Su An Için Herhangi Bir Sorun Gözükmüyor''

Tüm Türkiye’yi etkisi altina almasi beklenen kar yagisinin Bursa’da yasami olumsuz etkilememesi amaciyla tüm önlemler alindi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, gecenin ilerleyen saatlerinde AFAD’da kurulan kriz merkezini ziyaret edip, çalismalari yerinde inceledi.

Bursa Valisi Canpolat, ''Su An Için Herhangi Bir Sorun Gözükmüyor''
Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinasyonunda yürütülecek karla mücadele çalismalari, kriz merkezinde anlik olarak degerlendiriliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde AFAD’a gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, kentteki mevcut durum ve riskli bölgelerde yapilacak çalismalar hakkinda ilgili kurum amirlerinden bilgi aldi.

Suan için sorun yok

Beklenen siddetli kar yagisi nedeniyle AFAD bünyesinde kriz merkezi olusturduklarini dile getiren Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Biz de kriz merkezi yöneticileri olarak belediye baskanimiz, emniyet müdürümüz, jandarma komutanimiz ve bütün yetkililer bir araya geldik. Nöbette olan görevlilerle birlikte ilimizdeki genel durumu degerlendirdik. Su an için uygulamada herhangi gibi sorun yasamiyoruz. Bursa ili olarak 1279 personel ve 1890 güvenlik personeli ile 36 tuzlama ve 426 is makinesi ve kamyonla, 27 ATV ve arazi araciyla ve 7500 ton tuz stoguyla bu kar mücadelesine haziriz. En etkin sekli ile vatandasimizi rahatsiz etmeden, vatandasimizin ulasim problemi yasamamasi için her türlü tedbiri uygulamaya kararliyiz. Su an için herhangi bir sorun gözükmüyor" dedi.

Sürücülere uyari

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da karla mücadele ile ilgili olarak gerekli tüm planlamalarin yapildigini belirterek, "Hem ekipman hem personel açisindan hiçbir sikinti söz konusu degil. Ola ki sokakta kalma ihtimali olan vatandaslarimizla alakali da gerek Kizilay gerek sosyal hizmetler olarak gerekli organizasyonlar yapildi. Bizim Ürünlü Barinma evimizde de bu konuda gerekli hizmet veriliyor. Ben buradan araçla yola çikacak vatandaslarimizi da özellikle araç lastikleri noktasinda çok dikkatli olmalari konusunda uyarmak istiyorum. Insallah herhangi bir sikinti, problem olmadan da bu süreci hep beraber asariz. Ekiplerimizin 7/24 yogun bir gayretle is basinda oldugunu hatirlatmak istiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA