15 Kiloluk Balina Ekmege Yogun Ilgi
Rize’de bir firin isletmesinin esmer unlardan yaptigi ve ismine ‘Balina’ ismini verdigi ekmek yogun ilgi görüyor.

Firincinin kilosunu 15 TL’den sattigi ve ismine de ‘Balina’ dedigi ekmek Rizeliler tarafindan yogun ilgi gördü. Bazi vatandasin kilo kilo alarak il disina dahi getirdigi balina ekmegin bayatlama ömrünün uzun olmasi da tüketiciler tarafindan tercih edilmesine neden oluyor.
Balina ekmek vatandaslar tarafindan yogun ilgi görünce üretimini arttirdiklarini dile getiren Firin Ustasi Osman Karabela “Simdi balina ekmegimizi eksi mayadan yapiyoruz. Kendi öz maya olarak, yani ekmegin ana maddesi olarak eksi maya kullaniyoruz. Normal maya yok. Bütün esmer unlarin karisimindan meydana getirdigimiz bir ekmek pisme süresi 2 saatten fazla sürüyor. Düsük derecede pisirerek bu ekmegi müsterilerimize sunuyoruz. Vatandasin ilgisini çekti alan devamini istiyor. Bizde seriyi arttirdik” dedi.
Vatandaslara ilginç gelmesinden ziyade eski tadi aradiklarinin altini çizen Karabela “Bazi insanlara ilginç geliyor, bazi insanlar eski tadi aliyor. Bizde o eski tadi yakaladik bu hususta eksi maya üzerinde agirlik verdik. Vatandasinda hosuna gidiyor damak tadi var. Tabi lezzet çok önemli, bizim ekmegimizde o lezzet var tercih etmeleri bundandir” ifadelerini kullandi.
Sosyal medyadan görerek internetten siparis dahi aldiklarini dile getiren Karabela “Satisimiz müsterinin istegine göre kilo isi olur ne kadar isterse yani. Kilosu su anda 15 TL. Bir tanesi 14 kiloyu askin oluyor. Yani 15’e kadar balina ekmek var. Bazi insanlar arkadaslarina götürüyorlar, uzak memleketlere götürüyorlar. Il disinda bunu tercih ediyorlar, insan bunu merak ediyor internet üzerinden görüyor. Istanbul’a gönderdim, Antalya’ya gönderdim. Bayatlama süresi 5 gün, dolapta 20 gün üzeri. Dolaba koy 20 gün üzeri hiç tazeligini bozmaz. Normal ekmek 2 gün duruyor, 2 günden sonra artik kendini birakiyor. Balina ekmegin ömrü daha fazla oluyor” seklinde konustu.
