Kahramanmaras'ta Akü Hirsizlari Yakalandi

Kahramanmaras’ta akü çaldigi iddia edilen 2 süpheli, jandarma tarafindan yakalandi.

Kahramanmaras'ta Akü Hirsizlari Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesi olan Pazarcik ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Y.E.C.(38) isimli sahsa ait 27 DB 124 plakali tirdan 2 adet akünün çalinmasina tesebbüs edildigi ve yine Ismetpasa Mahallesinde ikamet eden A.D.(48) isimli sahsa ait 27 RU 253 plakali traktöründen ve 35 BRZ 88 plakali kamyonetinden 2 adet akünün çalinmasi ihbarlarinin alinmasi üzerine JASAT Timleri çalisma baslatti.

Yapilan güvenlik kamera arastirmalari ve tanik beyanlarinda olaylari gerçeklestiren sahislarin M.B.(20) ile E.G.(27) isimli sahislar oldugu tespit edildi ve Narli Mahallesi içerisinde yakalandi.

Yapilan aramada, müsteki A.D.’ye ait 2 adet araç aküsü, suçta kullanilan 1 adet balyoz, 1 adet demir makasi, 1 adet pense, 1 adet tornavida ve hirsizlik mali oldugu degerlendirilen 1 adet motorlu testere ve yaklasik 20 kg soyulmus bakir kabloya el konuldu.

Ayrica arama esnasinda görülen yaklasik 60 metre iç bakirlari çikarilmis kablolar Narli Atik Su Aritma Tesisinde meydana gelen kablo hirsizligi olayinda çalinan kablolara ait oldugu tesis görevleri tarafindan teshis edilerek el konuldu.

Cumhuriyet savcisinin talimati üzerine süpheli sahislar gözaltina alindi.
Kaynak: İHA