Meteoroloji Turuncu Kodla Uyarmisti, Kar Yagisi Hayati Felç Etti

OSMANIYE – Meteoroloji’nin turuncu kodla uyardigi Osmaniye’de kar yagisi etkili oluyor. Yogun kar yagisi nedeniyle yüksek kesimlerde yollar kapanirken, kara hazirliksiz yakalanan sürücüler de zor anlar yasadi.

Meteoroloji Turuncu Kodla Uyarmisti, Kar Yagisi Hayati Felç Etti
Osmaniye merkezde sabah etkili olan yagmur yagisi yerini yüksek kesimlerde kar yagisina birakti. Kar yagisi nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan ilçeler beyaza büründü. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Düziçi ve Bahçe mevkilerinde yogun kar yagisi nedeniyle sürücüler zor anlar yasadi. Kar nedeniyle kapanan yolda kalan sürücüler uzun kuyruklar olusturdu.

Öte yandan Dogu Akdeniz genelinde Meteoroloji 6. Bölge Müdürlügünden yapilan uyarida, “Dogu Akdeniz’de beklenen yagislarin sali günü sabah saatlerinden itibaren Osmaniye’de kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Hatay’da çok kuvvetli ve siddetli (51-100 kg/m2) saganak, Kahramanmaras çevreleri ve Osmaniye’nin dogu kesimleri ile Hatay’in kuzeydogusunda (Hassa) yogun kar (20 cm. üzeri) yagisi seklinde olacagi tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskini, kuvvetli rüzgar ve firtina, buzlanma, don olayi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklar ile yüksek kesimlerinde çig tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denilmisti.
Kaynak: İHA