Adiyaman'da Kar Esareti Açiklamasi Kilometrelerce Uzunlugunda Araç Kuyrugu

Adiyaman’in giris ve çikis yollari yogun kar ve tipi nedeniyle saatlerce kapandi. Yollarda kilometrelerce araç kuyrugu olustu.

Adiyaman'da Kar Esareti Açiklamasi Kilometrelerce Uzunlugunda Araç Kuyrugu
Meteorolojinin turuncu uyari yaptigi iller arasinda bulunan Adiyaman’da kar kalinligi 10 santimetreye kadar ulasti. Yogun kar yagisi zincirleme kazalari da beraberinde getirdi. Kentin neredeyse tüm giris ve çikislari trafige kapandi.

Adiyaman Egri Çayi Köprüsü ve Altinsehir Köprülü Kavsaginda meydana gelen kazalar ve kayan araçlar nedeniyle ulasim durdu. Saatler süren ugraslara ragmen trafik akisi saglanamayinca sürücüler yasananlara tepki gösterdi. Birçok vatandas araçlardan inip gitmek istedikleri yeri yürüyerek gitti.

Adiyaman Kahta karayolu kentin dogu çikisi olan Bespinar yolunda da araçlar köprü çikisinda yolda kaldi. Organize Sanayi Yolunda da kar nedeniyle yolda araçlar kalinca, fabrika isçileri yürüyerek evlerine gitti.

Kent merkezinde kayan ve ilerleyemeyen araçlari vatandaslar iterek ilerletmeye çalisti. Adiyaman Belediyesi ve Karayollari ekipleri yol temizleme ve tuzlama çalismasini sürdürüyor.
Kaynak: İHA