Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir ve Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır?

Birinci dönemin bitmesine sayılı günler kala, veliler ve öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi puanlarının nasıl hesaplandığını araştırmaya başladılar. Peki Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir ve Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır? İşte takdir ve teşekkür puanı hesaplama yöntemi...

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir ve Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır?
Birinci dönemin bitmesiyle karne ortalamaları da öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu olmaya başladı. Takdir ve teşekkür puanı hesaplama yöntemleri araştırılmaya başladı. Peki Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir ve Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır? Sizler için takdir ve teşekkür puanı hesaplama yöntemine haberimizde yer verdik.

Takdir ve Teşekkür Nasıl Hesaplanır?

Not ortalaması, 1. yazılı sınav puanı, 2. ve 3. yazılı sınav puanlarına eklenip toplam yazılı sınav puanına bölünmesiyle elde edilir. Bu işlemi tüm dersler için yapan öğrenciler, her ders için tüm genel not ortalamalarını toplar. Aldıkları not ortalamasını o dönem aldığı ders sayısına böler. Bu sayede öğrenciler dönem not ortalamalarını hesaplayabilir.

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir ve Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır?

Lise Takdir Teşekkür Puanı Nasıl Hesaplanır?

Okulun Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu, çok çalışmış ve derste mükemmel sonuçlar elde etmiş, mazeretsiz 5 günden fazla okuldan ayrılmamış, tüm derslerden başarılı olmuş, dönem notu 70.00'den az olmayan, davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Takdir ve Teşekkür Kaç Puanla Alınır?

Ortalaması 70.00-84.99 arası olan öğrenciler teşekkür belgesi, 85.00 ve üzeri olanlar ise takdir belgesi alacaklardır.