Girne Üniversitesi Ve Ankara Üniversitesi Bilimsel Is Birligi Protokolü Imzaladi

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilkay Salihoglu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasinda kurumsal isbirligi için hazirlanan protokole törenle imza atti.

Girne Üniversitesi Ve Ankara Üniversitesi Bilimsel Is Birligi Protokolü Imzaladi
Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi egitim, ögretim ve bilimsel çalismalarda is birligi yapmak üzere protokol imzaladi. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilkay Salihoglu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasinda gerçeklestirilen törenle imzaladi.

Törende, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kaan Orhan, Veterinerlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ender Yarsan, Rektör Danismani Ümmet Artuç ve Protokol Müdürü Neriman Kantarci eslik ederken, Girne Üniversitesi adina Rektör Prof. Dr. Ilkay Salihoglu’nun yani sira Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardimcisi ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökmen Dagli, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Serap Çetiner ve Genel Sekreter Fehmi Tokay hazir bulundu.

Imzalanan protokol, iki üniversite arasindaki isbirligini özendirmek, iliskileri desteklemek, gelistirmek ve bu kapsamda gerektiginde ögretim üyesi görevlendirilmesine iliskin usul ve esaslari belirlemeyi amaçliyor. Protokol, arastirmaci ve bilimsel yayin degisiminden ortak arastirmalarin yapilmasina kadar genis bir çerçeveyi kapsiyor.

Is birligi protokolünü üniversiteleri adina imzalayan Prof. Dr. Salihoglu ve Prof. Dr. Ünüvar, törende birer konusma da yapti.

“Ankara Üniversitesi’ne bugüne kadar verdikleri destek için tesekkürlerimizi sunuyoruz”

Prof. Dr. Ilkay Salihoglu sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Ankara Üniversitesi’nin rektörünü ve yetkililerini agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek basladi.

Ankara Üniversitesi’nin, Girne Üniversitesi’ne kurulusundan bu yana dis hekimligi, hukuk ve fen edebiyat gibi farkli alanlarda katkida bulundugunu ifade eden Ilkay Salihoglu, bu katkilarin sürecegine olan inancini dile getirdi.

Salihoglu, Girne Üniversitesi’nin 2016’da kardes kurum Yakin Dogu Üniversitesi’nin Denizcilik Fakültesi’ni devralmasi ile çiktigi yola, bugün toplam 14 fakülte, 7 yüksekokul ve 3 enstitü ile devam ettigini belirtti.

Kuzey Kibris’ta bünyesinde Denizcilik ve Havacilik ve Uzay Bilimleri fakülteleri bulunan tek üniversite olduklarini ifade eden Salihoglu, her iki alanda simülatörle de desteklenen bir egitim verdiklerini vurguladi.

Tip Fakültesi ve Dis Hekimligi fakültelerinin bu sene ilk mezunlarini verecegini de dile getiren Salihoglu, üniversite olarak bilimsel yayin ve arastirma yapilmasina da önem verdiklerini ve bunu tesvik ettiklerini söyledi.



Girne Üniversitesi’nin bugün yüzde 35’i uluslararasi olmak üzere toplam 3900 ögrenci ve 300 ögretim görevlisi ile egitim ve ögretime devam ettigini kaydeden Salihoglu, faaliyetlerini yürütürken baska üniversitelerle de isbirligine önem verdiklerini hatirlatarak Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için tesekkürlerini sundu.

“Biri genç ve ufku açik digeri kidemli iki üniversitenin isbirligini son derece önemli buluyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise öncelikli olarak kendilerini davet ettikleri ve agirladiklari için Girne Üniversitesi yetkililerine tesekkür etti. Girne Üniversitesi’nin kisa sürede büyüdügünü, sundugu gelisime açik alanlarda egitim imkâni ile ufku açik bir kurum oldugunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu yil 76’inci yasini kutlayan, 72 bin ögrenci ve 3 bin bes yüz akademik personele sahip Ankara Üniversitesi’nin ise köklü bir geçmise sahip oldugunu hatirlatti.

Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’nin örtüsen ortak alanlari oldugunun altini çizdi.

Bagimsiz ve giderek güçlenen bir devlet oldugu kadar kendilerinin bir parçasi gibi de gördükleri KKTC’yi çok önemsediklerini vurgulayan Ünüvar, adadaki üniversitelerin hem Türkiye hem de dünyadaki farkli egitim kurumlari ile kurdugu iliskilerden, giderek büyümesinden ve gelismesinden çok büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Ünüvar, KKTC’deki egitim kurumlariyla isbirligi yapmayi kendilerine yönelik bir yatirim olarak gördüklerini söyleyerek, baslangiç yapmak kadar bu is birligini sürdürmenin önemine vurgu yaparak da sürekli çaba isteyen bir süreç oldugunu hatirlatarak sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA