Bursa'da Korkutan Yangin 5 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi

Bursa’da tekstil yardimci kimyasallari fabrikasinda gece saatlerinde baslayan yangin sabahin ilk isiklarinda kontrol altina alindi. Yangin sonucu fabrika tamamen kullanilamaz hale geldi.

Bursa'da Korkutan Yangin 5 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi
Yangin, gece saat 03.00 sularinda merkez Nilüfer ilçesi Nilüfer Organize Sanayi bölgesinde bulunan tekstil yardimci kimyasallarinin bulundugu depoda henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlama sonucu alevler kisa sürede bütün fabrikayi sardi. Patlama sirasinda içeride bulunan 15 kisi kisa sürede kendini disari atarak kurtulmayi basarirken, çalisanlarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi.

Yangina 60 araç ve 150 personele müdahale eden Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangini bes saat sonra kontrol altina almayi basardi. Bölgede AFAD ekipleri fabrikadan çikan keskin kokular ve yola savrulan kimyasallar için tedbir alirken, saglik ekipleri dumandan ve kokudan etkilenenlere müdahalede bulundu. Bes saat sonra kontrol altina altina alinan yanginda fabrika kullanilamaz hale geldi. Polis ekipleri yanginla ilgili tahkikat baslatti.
Kaynak: İHA