43 Ilin Geçis Güzergahinda Araçlar Tek Tek Durduruldu, KADES Uygulamasi Tanitildi

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi kilit kavsak Kirikkale’de, polis ve jandarma ekipleri tarafindan sehirler arasi yolcu otobüsleri ve özel araçlarda yolculuk yapan kadinlara KADES uygulamasi tanitildi.

43 Ilin Geçis Güzergahinda Araçlar Tek Tek Durduruldu, KADES Uygulamasi Tanitildi
Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan, kentin birçok noktasinda Kadin Destek Uygulamasi (KADES) tanitildi. Ulasimda 43 ilin geçis güzergahindaki trafik kontrol noktalarinda sehirler arasi yolcu otobüsleri ve özel araçlar tek tek durduruldu. Polis ve jandarma ekipleri kadina yönelik siddetle mücadeleye katki saglayan KADES uygulamasi hakkinda bilgi verdi. Ayrica kadinlarin telefonlarina KADES uygulamasinin kullanimini anlatan ekipler, uygulama hakkinda kadinlara tanitici brosürler dagitti.

Hastanede özel güvenlik olarak çalisan Tugba Kürkçü, son zamanlarda kadina siddetten dolayi üzüntüsünü dile getirerek, KADES uygulamasinin da güzel oldugunu söyledi.



Kadinlarin haklarinin savunulmasi gerektigini anlatan ev kadini Cemile Kaya ise, "Indirmedim ama indirecegim. Ankara’ya gittigimiz gibi Allah izin verirse indirecegim. Çünkü ben de bir kadinim. Kadin ve çocuklarin haklari hayvanlarin haklari savunulmali. Sokaktaki kedi, köpek, onlara da dilim varmiyor köpek demeye. Bütün insanlarin haklari ellerine verilmeli gerçekten" dedi.

Kadinin korunmasina gerek kalmayan bir dünya istedigini belirten saglik memuru Kübra Peksen ise, "Gayet güzel bir sey eger iki dakika içerisinde kadina siddet aninda gelebiliyorsa. Bence güzel bir uygulama olmus. Böyle uygulamalarin devamini bekliyoruz. Daha dogrusu kadinin korunmasina gerek kalmayan bir dünya istiyoruz. Daha öncesinde uygulama yüklüydü ama simdi ihtiyaç duymadigim için yüklü degil” diye konustu.

Emniyet ve jandarma ekipleri, 2021 yilinda KADES üzerinden yapilan 307 ihbara müdahale etti. Aninda ihbar bölgelerine yönlendirilen ekipler, aile içi ve kadina yönelik siddet olaylarinin engellenmesini sagladi. Su ana kadar 5 binin üzerinde vatandasa uygulama hakkinda bilgilendirme yapildi.
Kaynak: İHA