Mugla Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde yapilan Mugla Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantisina Vali Orhan Tavli’nin yani sira kamur kurum temsilcileri ile oda temsilcileri katildi.

Mugla Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi
Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Baskani Dr. Eris Akça’nin sunumu ile baslayan toplantida, il genelinde yürütülen asilama ve filyasyon çalismalari, HES Kodu uygulamasinin yayginlastirilmasi, kamu kurumlari ve meslek kuruluslarinda salgindan korunma esaslari ve alinan tedbirlerin yerinde denetlenerek farkindalik saglanmasi konusunda sunum yapildi.

Toplantida; Tüm açik ve kapali alanlarda maske kullanimina devam edilmesi, her alanda sosyal mesafeye, hijyene dikkat edilmesi, kalabalik ortamlara girilmemesi, tüm kamusal alanlarda is yerlerinde toplu olarak bulunulan alanlarda giriste HES Kodu sorgulamasinin yapilmasi, farkindaligin arttirilmasi amaciyla bilgilendirmeler yapilmasi, kamusal alanlara, kamu kurumlarinda, toplu ulasim araçlarinda uygun yerlere pandemi hakkinda bilgilendirici afis ve brosürlerin konulmasi, denetimlerin arttirilmasi, okullarda salgin tedbirlerine en üst seviyede özen gösterilmesi ve kurumlar arasi isbirligi ve koordinasyonun arttirilmasi konusunda kararlar alindi.

Vali Orhan Tavli yaptigi açiklamada pandemi ile en etkili ve sonuç odakli mücadelenin asi oldugunu belirterek Mugla’nin birinci ve ikinci doz asilamada yakaladigi basariyi devam ettirmesi ve toplumsal bagisikligin saglanmasi amaciyla tüm vatandaslari üçüncü doz asi olmaya davet etti.

Vali Orhan Tavli, vatandaslardan maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat etmeleri ve kurumlarin aldigi tedbirlerin yaninda bireysel tedbirlerini almalarinin salginla mücadelede basariyi arttiracagini belirtti.

Saglik ekipleri, kolluk birimleri, belediyeler ve diger kurumlarin sahada yogun mücadele verdigini belirten Vali Orhan Tavli, tüm kurumlarin saglik ekiplerine gereken destegi vermesi konusunda talimatta bulundu.
Kaynak: İHA