Meksika'dan Pfizer'in Covid-19 Hapina Acil Kullanim Onayi

Meksika, Pfizer sirketinin Covid-19’a karsi hap formunda gelistirdigi Paxlovid adli ilacin acil kullanimina onay verdi.

Meksika'dan Pfizer'in Covid-19 Hapina Acil Kullanim Onayi
ABD’li ilaç sirketi Pfizer’in gelistirdigi hap formundaki Covid-19 ilacina bir ülke daha onay verdi. Meksika Saglik Riskleri Federal Komisyonu (Cofepris) tarafindan yapilan açiklamada, Pfizer tarafindan Covid-19’a karsi hap formunda gelistirilen Paxlovid adli ilaca acil kullanim onayi verildigi bildirildi.

Cofepris, acil kullanim onayinin uzman personel tarafindan Pfizer’in sundugu bilimsel kanitlarin incelenmesi sonrasinda verildigini açiklarken, ilacin yetiskin Covid-19 hastalarinda kullanilacagi ifade edildi. Yetkililer, Paxlovid’in Covid-19 asisi yerine geçmeyecegine dikkat çekerek, reçetesiz kullanilmamasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Meksika, Paxlovid’e onay veren ilk Latin Amerika ülkesi oldu

Cofepris Baskani Alejandro Svarch Perez yaptigi açiklamada, “Bu tedavi Meksika’da Covid-19 nedeniyle hastaneye yatis oranlarini azaltmanin anahtari olacak. Bu nedenle Latin Amerika’da ilacin kullanimi için ilk onayi veren ülkeyi tebrik ederim” dedi.

Pfizer sirketi tarafindan üretilen ve nirmatrelvir ile ritonavir etken maddelerini bir arada içeren Paxlovid’a su ana kadar Meksika’nin yani sira ABD, Ingiltere, Ispanya ve Güney Kore onay verirken, Japonya ve Kanada ise ilaci hala inceleme asamasinda bulunuyor.
Kaynak: İHA