Internet Dolandiricilarina 10 Ilde Eszamanli Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti

Internet ve sosyal medya siteleri üzerinden onlarca insani dolandiran süphelilere yönelik Isparta merkezli 10 ilde eszamanli operasyon düzenlendi. Operasyon kapsaminda 12 süpheliden 7’si tutuklandi.

Internet Dolandiricilarina 10 Ilde Eszamanli Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti
Isparta Il Emniyet Müdürlügüne bagli Siber Suçlarla Mücadele Sube ekipleri, internet ve sosyal medya siteleri üzerinden dolandiricilik olaylari gerçeklesmesi üzerine harekete geçti. Yürütülen sorusturma kapsaminda 12 süphelinin kimlik ve adresleri tespit edildi. Operasyon için dügmeye basan Siber Suçlar Sube ekipleri Isparta merkezli Izmir, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Çorum, Istanbul, Samsun ve Antalya illerinde eszamanli operasyon düzenledi.

Operasyonlar kapsaminda M.D., Ö.F.S., O.S., E.D., B.Y., Z.G., A.D., Y.S., H.Y.P., G.A., ve A.D., nitelikli dolandiricilik suçundan gözaltina alindi. Süphelilere ait ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda çok sayida kredi karti, dijital materyal ve teknolojik cihaza el konuldu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 12 süpheliden M.D., Ö.F.S., O.S., E.D., B.Y., Z.G., ve A.D., çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.S., H.Y.P., G.A., ve A.D., ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA