Elazig'da 15 Temmuz Dernegi Üyeleri Sehit Aileleriyle Bir Araya Geldi
Elazig’da 15 Temmuz Dernegi tarafindan sehit aileleri ve gazilerle bulusma programi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programa Elazig Valisi Ömer Toraman, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, kurum müdürleri, sehit aileleri ve gaziler katildi.
15 Temmuz Derneginin düzenledigi programin çok önemli oldugunu aktaran Vali Toraman, “Bu faaliyetlerin özü 15 Temmuz kalkismasinin bu milletin gelecegine, hürriyetine ve bagimsizligina karsi bir kalkisma oldugu bilinciyle arkadaslarimizin topyekun karsi koymalarini unutmamak için gayret gösteriyorlar. Sehitlerimizin tek bir gayesi vardi. Bu topraklarda bagimsiz yasamak ve yasamamiz içindi. Hamdolsun, bugün ayakta hür ve bagimsiz bir sekilde yasamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle bütün kahraman sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz onlarin ölmedigine inaniyoruz. Onlarla insallah cennette bulusmayi arzu ediyoruz. Kahraman gazilerimize sükranlarimizi arz ediyorum. 15 Temmuz kalkismasindan sonra bütün sehit ailelerimizin ve gazilerimizin dosya islemlerini takip etme vazifesi bize verilmisti. Bir gazi hanim kardesimize ulasarak dosyasinda bazi eksikliklerin oldugunu, tamamlamasini rica ettik. Aradigimda ona devletin sunmus oldugu imkanlardan bahsettim. Bana dedi ki ’Ben o gün bunlar için sokaga çikmadim ki. Ben böyle bir sey istemiyorum.’ Ben hakikaten çok müteessir oldum, gögsüm kabardi. Sizler kahramanlarimizin mirasisiniz. Devletimize, milletimize emanetsiniz" dedi.
Sehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan gurur duydugunu ifade eden 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç ise, "Dünden beri buradayiz. Sehit ve gazilerimizin emanetleriyle bir araya geldik. Bugün geri kalan siz sevgili dostlarimizla burada birlikteyiz. Çok anlamli bir birliktelik bu. Burada sehit ve gazilerimizin emaneti olan sizlerle, hatta gazilik mertebesine ulasmis hayatini seve seve vatani ve milleti için ortaya koymus gazilerimizin, burada olmasi bizler için anlam ifade ediyor. Kendilerini gerçekten tebrik ediyorum. Yalniz 15 Temmuz degil, degerlerimiz adina hayatlarini ortaya koyan sehitlerimizin emaneti ve gazilerimizle bir araya geldik. Hiçbir sehidin yakini, hiçbir gazimiz neden o gün oradaydim, neden o hainlerin karsisina çiktim, kalbimde iman vatan için uzvumu kaybettim, kolumu kaybettim, bomba patladi gözümü kaybettim, pismanim diyen hiç duymadim. Ne mutlu ki vatanin degeri adina hayatini seve seve ortaya koyanlara. Uzuvlarini kaybettigi halde hiç pismanlik duymayanlara. Bir kolumu kaybettim, öbür kolumu da bu vatan ve millet için seve seve veririm diyen gazilerimizle karsilastim. Ayni sekilde evladinin birini kaybetmis, ’Diger 3 evladim var, onlar da bu vatan ve millet için bu toplum için seve seve sehit veririm’ diyen anneler ve babalarla karsilastim. Bir araya geldik ve onlarla gurur duydum” diye konustu.
Konusmalarin ardindan Vali Toraman’in 15 Temmuz Dernegi Baskani Turunç’a Kur’an-i Kerim ve bayrak hediye etmesiyle program son buldu.
