Dev Dalgalar Karadeniz Sahil Yolunu Ulasima Kapatti

Kastamonu’nun Inebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde firtina sebebi ile olusan dev dalgalar, Karadeniz sahil yolunu ulasima kapatti.

Dev Dalgalar Karadeniz Sahil Yolunu Ulasima Kapatti
Kastamonu’da saatteki hizi 100 kilometreye ulasan firtina yasami olumsuz etkiledi. Siddetli firtina sebebiyle Karadeniz’de yer yer 6 metreyi bulan dev dalgalar, Abana ilçesinde festival meydani ile Harmason mevkii arasindaki kiyi seridini tahrip etti. Ayrica sahildeki altyapi hattinda da zarar meydana geldi. Inebolu ilçesinde de siddetli firtina sebebiyle Karadeniz sahil yolu ulasima kapandi. Dev dalgalarin tasidigi moloz ve agaç parçalari sebebiyle sahil kesiminde hasar meydana geldi. Bölgede araçlarin geçisine izin verilmiyor.

Denizde olusan dev dalgalar mendiregi asarken, deniz kenarindaki kafe ve restoranlara da zarar verdi. Liman bölgesindeki bir isletmenin yan tarafinda bulunan çesme ve agaç dalgalar sebebiyle denize devrildi. Yan tarafindaki isletmenin deniz tarafindaki beton kismi ise dalgalarin siddeti nedeniyle çatladi. Dalgalardan bazi araçlar da nasibini aldi. Yola kadar ulasan dev dalgalarin tasidigi odun ve tas parçalari nedeniyle park halindeki araçlarda hasar olustu.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan firtina nedeniyle deniz ulasimi da aksadi. Inebolu Limani’nda bekleyen yük gemileri ve balikçilar denize açilamadi.

Karayollari ekipleri, sahilde biriken molozlari temizlemek için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA